Inloggen
Beoordeeld met een 9.5

Wat is zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen is het gevoel van eigenwaarde wat je hebt. Letterlijk betekent het het vertrouwen in jezelf in dat wat jij kunt of hoe jij bent. Waarschijnlijk functioneer je in het dagelijkse leven redelijk naar tevredenheid. Toch zijn er situaties en perioden waarin jij je onzeker voelt of zelfs twijfelt aan jezelf. Jij bent niet de enige! 80% van alle Nederlanders heeft momenten van weinig zelfvertrouwen en zou graag sterker in hun schoenen willen staan.

Als je een goed zelfvertrouwen hebt zit je lekker in je vel. Dat is niet vreemd. Sterker nog het is eigenlijk heel normaal. Je hebt het gevoel dat je de hele wereld aan kan en door je zelfvertrouwen zit je automatisch lekkerder in je vel.

Tips om je zelfvertrouwen te vergroten.

1. Stel doelen om je zelfvertrouwen te vergroten
Wat zijn je plannen in het leven? Wat zou je graag willen bereiken? Het is niet belangrijk dat je het ‘perfecte doel’ stelt. Stel gewoon een doel om mee te beginnen en ga richting je doel werken.

Zorg dat je iedere dag een stukje dichter bij je einddoel komt. Op die manier blijf je gefocust en zul je erg trots op jezelf worden. Telkens als je stappen maakt richting je doel kom je dichterbij het doel en je zelfvertrouwen groeit als je keer op keer de bevestiging krijgt dat je dit doel hebt behaald. 

2. Erken je angsten voor meer zelfvertrouwen
Iedereen heeft te maken met angsten. Je bent bang voor de toekomst, het onbekende, dingen die fout kunnen gaan en dingen die jij fout zou kunnen doen. Probeer je angsten te ontdekken en ze te erkennen. Accepteer dat je angst voelt, maar laat je er niet door belemmeren.

Als je meer zelfvertrouwen wilt ontwikkelen zul je je soms moeten begeven in het ‘onbekende’. De doelen die je stelt zullen bijvoorbeeld een beetje buiten je ‘comfort zone’ liggen. Dat is goed, push jezelf door je angsten heen. Telkens als je een angst overwint voel je je fantastisch en groeit je zelfvertrouwen direct!

 

 


 

 

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’

3.  Leer van anderen met meer zelfvertrouwen
Het is een goed idee om ‘af te kijken’ bij een goede vriend of vriendin die beduidend meer zelfvertrouwen heeft dan jij. Praat er samen over, vraag hoe die persoon omgaat met angsten. Dingen waar jij je druk om maakt zijn voor andere mensen geen ‘big deal’, misschien kun jij die houding overnemen. Probeer te leren van mensen die zijn zoals jij zou willen zijn, vol zelfvertrouwen!

Een coach begeleid jou persoonlijk naar meer zelfvertrouwen en kan dit proces versnellen. 

4. Besef dat zelfvertrouwen opbouwen tijd & arbeid kost
Het is verleidelijk om na het lezen van dit artikel te denken: ‘Ja, daar moet ik eens iets aan gaan doen’, en het scherm weg te klikken om het vervolgens te vergeten. Het vergroten van je zelfvertrouwen gaat niet vanzelf. Je zult er iedere dag een beetje moeite aan moeten besteden. 

Onthoud dat alleen lezen over het ontwikkelen van zelfvertrouwen niet genoeg is. Wees er actief mee bezig en blijf informatie verzamelen. Al die kleine beetjes werk per dag zorgen uiteindelijk voor een gezonde dosis zelfvertrouwen waar je trots op kunt zijn! 

Hoe vind je een coach die bij jou past om je zelfvertrouwen mee te vergroten?

Heb je behoefte om eens met een coach te praten die samen met jou naar de mogelijkheden kijkt om je zelfvertrouwen te vergroten? Wil je jezelf ontwikkelen en nieuwe manieren leren om met je gedachten, gevoelens en gedrag om te gaan? Wil je vanuit positiviteit een waardevol leven creëren? Ontdek onze coaches en plan direct een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in of neem contact met ons op om je te helpen met je keuze.
 

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

WIL JE LIEVER DAT WIJ JE HELPEN BIJ JE KEUZE VOOR EEN COACH DIE BIJ JOU PAST?

Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
De afgelopen maanden heb ik de passie, energie en ervaring van Mohammed mogen ervaren bij diverse vraagstukken die ik had met betrekking tot onder meer mijn loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Mohammed is mensgericht en weet door zijn individuele coaching mij inzichten te geven vanuit verschillende (nieuwe) invalshoeken. Dit heeft mij absoluut geholpen bij het maken van mijn keuzes. Elke keer als ik een sessie met Mohammed had gehad, had ik het gevoel dat hij mij daadwerkelijk verder bracht en had ik een plan welke volgende stap ik kon zetten. Regelmatig overtrof hij mijn verwachtingen en had ik een echt ‘WOW gevoel’! Daarnaast heb ik Mohammed ervaren als een open en eerlijk persoon die zegt waar het op staat. Ik ben dan ook enorm blij dat ik het komende jaar een traject heb om mij nog verder te helpen in mijn persoonlijke én loopbaanontwikkeling. Ik kan oprecht zeggen; ‘coaching op maat’ waarbij openheid, eerlijkheid en vertrouwen centraal staan. Willem
Alice is prettig in de omgang, geeft duidelijke uitleg en voorbeelden en luistert goed. Michelle
 
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingVerslavingscoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...