Inloggen
Beoordeeld met een 9.3
Bore out coaching

Wat is bore out coaching

Om uit te leggen wat bore-out coaching is, is het eerst belangrijk om stil te staan bij de definitie van een bore-out. 

De benaming bore-out is afgeleid van het Engelse to be bored, zichzelf vervelen. Een bore-out is een vorm van extreme verveling op het werk en gebrek aan motivatie. Je blijft te lang hangen in je comfortzone en wordt niet genoeg geprikkeld om je grenzen te verleggen. Je zelfontplooiing staat stil. 

Een bore-out kan ook ontstaan doordat je met de jaren beter ontwikkelt bent in je baan en met deze toegenomen ervaring en kennis uit je baan bent gegroeid. Doordat het werk je niet genoeg voldoening brengt en energie geeft, raak je op termijn uitgeput.

Kenmerken van een bore-out zijn: Irritatie, vermoeidheid, slecht slapen, lusteloosheid, introversie. Je verveelt je door te weinig werkt of de eentonigheid ervan. Je voelt dat je moe en doodongelukkig wordt en niets meer gedaan krijgt. Je mist de uitdaging. 

Bore-out coaching helpt je om weer terug in balans te komen en opnieuw een gezond niveau van energie op te bouwen. Zodat jij weer in staat bent om je grenzen te verleggen en jezelf verder te ontplooien. Want het leven is nou eenmaal te kort om verveeld te zijn.

Samen met jouw coach die jou op een professionele manier ondersteunt, ga je op zoek naar de oorzaken van je bore-out en hoe je deze duurzaam kunt oplossen. 

Bore out coaching helpt je verder bij vragen en gedachten zoals:

 • Waarom kom ik lusteloos en moe thuis na een werkdag, zelf als ik geen drukke werkdag heb gehad?
 • Ik wil weer tevreden zijn met mijn werk.
 • Ik wil weer uitgedaagd worden op het werk.
 • Waarom heb ik weinig interesse in mijn werk?
 • Ik voel me verveeld.
 • Waar is mijn energie gebleven?
 • Groei ik nog wel of sta ik eigenlijk al een tijdje stil?
 • Ik ben bang om van werk te veranderen uit angst om minder te verdienen.

Welke resultaten kun je verwachten met bore out coaching?

Bore-out coaching helpt je om uit de verveling te komen en weer je grenzen te verleggen om jezelf te kunnen ontplooien. Een resultaat dat prikkelt, stimuleert en weer enthousiast maakt! 

Kies jou coach op basis van jouw behoefte

Op eenvoudige wijze vind jij snel, veilig en effectief een coach die het beste bij jou past
Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

“ Het leven is te kort om verveeld te zijn! ”

Fases van een life coaching:

Een outplacementcoach van GORTcoaching helpt u bij uw proces in verschillende fases:

 

 • Verwerking – In deze fase gaat het om de verwerking van het verlies van de baan. Veel mensen ervaren ontslag als gezichtsverlies en falen. Het kost tijd om over het verlies van de baan heen te komen. In deze fase bespreekt u met uw coach de situatie om zo de gevoelens en de gebeurtenis beter te begrijpen en te verwerken.
 • Persoonlijke ontwikkeling – De coach probeert samen met u helder te krijgen wat uw sterke eigenschappen en verbeterpunten zijn, wat u belangrijk vindt in uw werk en waar uw interesses liggen.
 • Zoektocht naar een baan – In deze fase ligt de focus op het ontdekken wat voor soort werk u wilt gaan doen, bij welk bedrijf en wat uw mogelijkheden zijn. Aangezien voor 85% van de banen niet geadverteerd wordt, wordt er vaak aangeraden om te gaan netwerken. Daarnaast kan er aan uw sollicitatievaardigheden en curriculum vitae gewerkt worden.
 • Ondersteuning en begeleiding – De coach ondersteunt u tijdens deze laatste fase met het vinden van een baan. Er zullen begeleidende gesprekken plaatsvinden om te evalueren hoe het sollicitatieproces verloopt en er worden aanvullende tips gegeven om de zoektocht naar een baan te vergemakkelijken.

 

Wat levert life coaching op?

Outplacementcoaching levert u onder andere de volgende voordelen op:

 • Kennis over uw werkwaarden, -behoeftes en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Steun bij het verbeteren van uw kwaliteiten en effectiviteit
 • Begeleiding bij het zoeken naar een geschikte, nieuwe werkomgeving
 • Advisering over de stappen die u het beste kunt nemen
 • De kans om nieuwe loopbaanrichtingen te onderzoeken en een carrièreswitch te maken

 

Welke methodieken worden ingezet?

De coaches van GORTcoaching passen voor outplacementcoaching aspecten toe van technieken en methodieken als Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationeel Emotieve Therapie), mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), oplossingsgericht coachen en MMS coaching (Motivating Management Service).

Realiseer vandaag nog de eerste stap en kom uit je bore-out:

Neem vandaag nog contact op met bore-out coaches die aan jouw gewenste coach criteria voldoen. 

Benieuwd naar wat jouw bore-out coach voor je kan betekenen?

Een gratis kennismakingsgesprek kan helderheid bieden. Plan vrijblijvend iets in met een van onze bore-out coaches en ontdek wat dit voor jou kan betekenen.

Testje

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
Een betere versie van mezelf! Ik kwam binnen met een doel en ging weg met zoveel meer kennis over mezelf. Ik heb Nikkie ervaren als een sterke en rustige vrouw. Ze luistert met veel geduld en zorgt voor een prettige sfeer. Ik heb tijdens de sessies geleerd dat mijn gevoel mij altijd wat vertelt en dat ik hier naar mag en soms zelfs moet luisteren. Ik heb grote stappen gezet en voor mezelf leren kiezen. Dankzij het coachingstraject heb ik voor mijn droom durven kiezen en ben ik nog sterker geworden. Nogmaals 1000 maal dank! Souad
Mijn coachtraject is voor mij erg zinvol geweest. Opvallend vond ik dat er echt een omgeving werd gecreëerd om jezelf te kunnen zijn. Ook kwam er meer uit mezelf dan dat ik vooraf wist dat erin zat. Ik kan zeggen dat mijn doel is bereikt. Mijn traject heeft mij een enorme boost gegeven om de lat minder hoog te leggen voor mezelf. - Davy
Floortje
Toen ik eenmaal de stap had genomen om een coachtraject te gaan doen was het lastig om de juiste coach te vinden. Door Coach Circle had ik snel overzicht van de coaches in mijn omgeving en kon ik online een selectie maken. Fantastisch! Tim
Zijn tips zijn gelijk in de praktijk toe te passen. Door de persoonlijke aanpak van Jan ben ik meer gestructureerd gaan werken. Dit heeft mij veel rust gegeven. Henk Jan
 

Altijd persoonlijke begeleiding beschikbaar

Kies voor een (gratis) telefonische intake, verhelder je coachvraag en krijg een nog betere match. Daarnaast staan wij altijd voor je klaar om vragen persoonlijk te beantwoorden.

Bel ons op 085 301 39 22
Vandaag tot 17:30
Stuur ons een bericht
Ga naar het contactformulier
Soorten coaching
Een moment ogenblik a.u.b...