Inloggen
Beoordeeld met een 9.5
Re-integratie coaching

WAT IS RE-INTEGRATIE COACHING?

Een re-integratiecoach helpt je als je langere tijd ziek bent geweest of als je een afstand hebt tot de arbeidsmarkt met als doel je aan een passende baan te helpen. In sommige gevallen kun je terug naar je vorige baan bij je oud werkgever, maar dit is helaas niet altijd het geval. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je oude baan niet meer past bij je huidige situatie of dat je baan niet meer bestaat bij je vorige werkgever. 

Re-integratie na werkloosheid, ziekte of arbeidsongeschiktheid is vaak een moeilijk traject waar meer bij komt kijken. Zo kunnen mentale klachten zoals een burn-out, depressie, faalangst en onzekerheid een blokkade zijn om te re-integreren. Re-integratie coaching is om deze reden vaak meer dan alleen de praktische begeleiding naar nieuw werk. 

Re-integratie coaching kijkt naar de persoon en zijn/haar situatie in zijn geheel. Er wordt aandacht besteed aan gedachten, gevoelens, de werkomgeving en het volledige werkgebied zodat de kans op een succesvolle plaatsing op lange termijn het grootst is. Hierbij wordt vooral gekeken naar de toekomst en minder naar de onmogelijkheden uit het verleden. 

RE-INTEGRATIE HELPT JE VERDER BIJ VRAGEN EN GEDACHTEN ZOALS:

  • Wat zijn mijn kwaliteiten?
  • Hoe kom ik weer terug aan het werk?
  • Welk werk past bij mijn nieuwe situatie?
  • Welke blokkades houden mij tegen naar nieuw werk?
  • Hoe kom ik terug in een positieve flow?
“ IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT. ”

HOE ZIET EEN RE-INTEGRATIE COACHINGSTRAJECT ERUIT?

Een re-integratie coaching traject begint altijd met een kennismaking om je persoonlijke situatie en doelen in kaart te brengen. Daarnaast worden er vaak praktische tools ingezet zoals een beroepskeuzetraject, sollicitatietraining, cursussen en opleidingen, een omscholingstraject, werkervaringsplekken en stages. Veel re-integratiecoaches zetten ook actief hun netwerk in om klanten aan een baan of stage te helpen.

WELKE RESULTATEN KUN JE VERWACHTEN MET RE-INTEGRATIE COACHING?

Het resultaat dat je kunt verwachten met re-integratie coaching is meer zelfkennis, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Het gevoel “de touwtjes weer in eigen handen te hebben” is een veelvoorkomende uitspraak. Het leidt tot duurzame werkhervatting en verbetering in de beleving van de fysieke en mentale belastbaarheid.

OOK DE TOUWTJES WEER IN EIGEN HANDEN HEBBEN?

Kom vandaag nog in contact met re-integratie coaches die aan jouw gewenste coach criteria voldoen.
Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

BENIEUWD WAT JOUW RE-INTEGRATIE COACH VOOR JE KAN BETEKENEN?

Plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met een van onze re-integratie coaches.

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...