Inloggen
Beoordeeld met een 9.5
Kindercoaching

WAT IS KINDERCOACHING?

Kindercoaching helpt kinderen, tieners en hun opvoeders als er een vraag is omtrent de opvoeding, de ontwikkeling en het gedrag van een kind. Kindercoaches geloven dat de oplossing in het kind zelf zit, zijn oplossingsgericht en kijken verder dan de ‘problemen’ die een kind heeft. Een kindercoach helpt je kind zijn/haar eigen talenten, competenties en mogelijkheden te ontdekken. Iets waar een kind de rest van zijn/haar leven profijt van heeft. 

Als je kind door een moeilijke periode heen gaat vanwege bijvoorbeeld een scheiding, kan het moeite hebben met de emoties die hierbij komen kijken. Sommige kinderen laten al op jonge leeftijd zien dat ze faalangst hebben of dat ze erg verlegen en teruggetrokken zijn. Helaas zijn hierdoor ook gevoeliger om gepest te worden, wat het voor je kind nog lastiger maakt om zijn/haar ware ik te ontdekken. Een kindercoach is een praktische en laagdrempelige vorm van hulp. 

Hulp van een kindercoach levert een bijdrage aan het geluk van je kind, waardoor het vrolijker is, zichzelf beter leert kennen en steviger in z’n schoenen komt te staan.

KINDERCOACHING HELPT JE VERDER BIJ VRAGEN EN GEDACHTEN ZOALS:

  • Hoe kan ik mijn kind helpen bij het omgaan met onze scheiding?
  • Hoe help ik mijn kind om van faalangst af te komen?
  • Mijn kind heeft moeite met in slaap vallen. Hoe kan ik helpen?
  • Hoe help ik mijn kind dat gepest wordt?
  • Mijn kind heeft last van driftbuien. Hoe krijg ik deze terug onder controle? 
  • Hoe krijgt mijn kind meer zelfvertrouwen?
  • Hoe leer ik mijn kind zichzelf te zijn?
“ IEDER KIND IS UNIEK, IEDER KIND IS SPECIAAL, IEDER KIND IS BIJZONDER. ”

HOE ZIT EEN KINDER COACHINGSTRAJECT ERUIT?

Kindercoaches gaan op zoek naar een werkwijze die past bij het kind. Ieder kind heeft talenten en mogelijkheden. Vaak weet het kind wel wat zijn/haar kwaliteiten zijn en wat ze leuk vinden. Het is voor een kind echter lastig om dit in een gesprek uit te leggen of hier concrete acties aan te koppelen. 

In een kindercoach traject staat het zelf ontdekken, oefenen en ervaren centraal op een spelende wijze. Wanneer het kind zich bewust is geworden van zijn/haar kwaliteiten, leert het deze concreet in te zetten en zo problemen op te lossen. Hierdoor krijgt het kind zelfvertrouwen en leert het trots op zichzelf zijn. Het kind leert over zichzelf op een manier die past bij het kind. Uiteraard worden de ouders nauw betrokken omdat zij het kind het beste kennen. 

WELKE RESULTATEN KUN JE VERWACHTEN MET KINDER COACHING?

Kinderen die op jonge leeftijd al bewust worden gemaakt van hun eigen kwaliteiten profiteren hier de rest van hun leven van. Doen waar je goed in bent versterkt het zelfvertrouwen en zelfvertrouwen draagt bij aan het ervaren van geluk. Daarnaast helpt het op jonge leeftijd om leren gaan met emoties om goed met tegenslagen om te kunnen gaan.

GUN JOUW KIND EEN COACH!

Kom vandaag nog in contact met gezin coaches die aan jouw gewenste coach criteria voldoen.
Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

BENIEUWD NAAR WAT JOUW KINDER COACH VOOR JE KAN BETEKENEN?

Plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met een van onze kinder coaches.

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...