Inloggen
Beoordeeld met een 9.5

Wat is zelfrespect?

Ben jij net zo belangrijk als de anderen mensen om je heen en is jouw mening net zo belangrijk als die van de rest? Of verdwijn je snel met jouw mening naar de achtergrond? Zelfrespect is juist heel belangrijk, het is van belang dat jij jouw zelf net zo belangrijk vind als anderen. Je spreekt je mening uit, want die mening telt ook. Als je het ergens niet mee eens bent heb jij het recht om aan te geven dat je het er niet mee eens bent. Verder gaan mensen met zelfrespect uit van de wensen en voorkeuren van zichzelf, in plaats van alleen de wensen en voorkeuren van anderen. Het is belangrijk dat jij jezelf hetzelfde behandelt als hoe jij behandeld zou willen worden door anderen. Vaak wil je behandeld worden met respect, dus daarom is zelfrespect ook heel erg belangrijk want jij wil ook respect ontvangen.

Bij zelfrespect is het belangrijk dat je een realistisch beeld van jezelf hebt, je weet waar je goed in bent maar je weet ook waar je minder goed in bent. Het is van belang om dit ook te accepteren, accepteer wie je bent.

Wat zijn de gevolgen van weinig zelfrespect?

Een van de meest belangrijke gevolgen van te weinig zelfrespect is dat mensen zichzelf niet meer helemaal serieus nemen. Ze hebben het gevoel dat hun mening niet mee telt en ze luisteren te weinig naar hun eigen behoeften. Hierdoor ga je een slecht beeld van jezelf vormen en ontstaat er een lager zelfbeeld. Je zult veel voor anderen over hebben maar niet snel aan jezelf denken. Het is dus altijd van belang om ook voldoende aan jezelf te denken en jezelf te accepteren zoals je bent, want jij bent precies goed zoals je nu bent.  

" Coaching is unlocking a person's potential to maximize their growth " John Whitmore

Oplossingen voor te weinig zelfrespect

Voor het krijgen van meer zelfrespect is het belangrijk dat jij je gelijkwaardig voelt met de mensen om je heen. Je moet leren dat jij net zo belangrijk bent als anderen en dat jouw mening ook belangrijk is. Geef voortaan gewoon jouw mening, zo horen mensen van je en weten ze dat jij ook belangrijk bent. Bekijk de dingen in het leven waar jij trots op bent, jij hebt jouw eigen specialiteiten en andere mensen hebben hun eigen specialiteiten. Blijf ook goed voor jezelf zorgen, door jezelf goed te verzorgen en bijvoorbeeld te gaan sporten komen er stofjes vrij in je hoofd. Door deze stofjes krijg je een gevoel van zelfrespect en dat is wat je wil bereiken.

Lukt het niet om je mening te uiten voor andere mensen? Of vind jij dat je het zelf niet waard bent? Overweeg dan om voor een coach te kiezen, door het volgen van een coach traject kun jij van je problemen af geholpen worden. Coaching kan een leven veranderen. Vind hier op Coach Circle de coach die bij jou past en plan direct een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in!

 

Ben jij opzoek naar een coach?

Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

Ben jij zelf een coach en focus jij je liever op de dingen waar jij goed in bent?

Meld je nu aan op ons platform!

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
Tijdens mijn coachtraject wist mijn coach de juiste vragen te stellen en op de juiste momenten door te vragen. Dit heeft mij aan het denken gezet en mijn ogen geopend. Waar ik soms enorme vragen had, wist mijn coach met de juiste vragen en methodieken antwoord te geven of zelfs mij zelf het antwoord te laten geven. Ik heb ervaren dat elke sessie leerzaam was of voldoening gaf. Daarnaast heb ik handvatten gekregen die ik nu en in de toekomst kan blijven gebruiken. Hierdoor heb ik er niet alleen op de korte termijn wat aan, maar ook op de lange termijn. En ik denk dat dit het belangrijkste is, dat je coach je een stap verder helpt, maar je het uiteindelijk op eigen kracht kunt doen. - Manon
Mijn coachtraject heb ik ervaren als professioneel maar met een warme deken. Voor mij is het boven verwachting nuttig geweest. - Deborah
Ik heb prettige sessies gehad die ook een daadwerkelijke uitkomst hadden. Mijn coach was in staat om tot de kern te komen. Coaching heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te komen en ook handvatten te krijgen om in het dagelijkse leven onderdelen te verbeteren. - Jeroen
 
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...