Inloggen
Beoordeeld met een 9.5

Wat is zelfliefde?

Niet iedereen houdt evenveel van zichzelf, alhoewel dit wel vanzelfsprekend klinkt. Dit komt vooral doordat mensen te streng en te kritisch zijn voor zichzelf. Het is echter wel van belang dat je van jezelf houd, want je zit heel je leven als het ware met jezelf opgescheept. Zelfliefde is voor verschillende mensen een lastig punt. 

Wat is zelfliefde dan precies? Zelfliefde is iets dat niet echt in een zin te beschrijven is omdat het voor iedereen iets anders kan betekenen. Zoals het woord zelfliefde al zegt gaat het om het houden van jezelf en het tevreden zijn met jezelf. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je jezelf anders voor gaat doen om maar van jezelf te kunnen houden, het is ook belangrijk dat jij je ware ik bent. 

Verder is het van belang dat je weet dat niet perfect ook goed is, niemand is perfect dus jij ook niet. Mensen moeten hun imperfecties accepteren, want niemand kan goed zijn in alles wat ze doen. Iedereen kan wel iets opnoemen wat hij of zij niet zo goed kan, en dat is juist goed want iedereen heeft zijn of haar eigen specialiteiten. Je hoeft dus niet te streng of te kritisch voor jezelf te zijn want ieder mens maakt fouten en van fouten kun je leren.

Ook goed voor jezelf zorgen valt onder zelfliefde, zorg er dus voor dat je gezond eet en dat je jezelf goed verzorgt. Beweging hoort ook bij goed voor jezelf zorgen, dit hoeft niet te betekenen dat je een sport moet gaan uitoefenen. Beweging is ook een stukje gaan fietsen of een blokje om lopen, dit is allemaal goed voor je lichaam.  

Zelfliefde bestaat niet alleen uit goed presteren, ook ontspanning is heel belangrijk. Zorg ervoor dat je niet te veel stress gaat ervaren, dit kan bereikt worden door voldoende ontspanning. 

Een ander belangrijk punt binnen zelfliefde is het behandelen van jezelf met respect. Belangrijk is dat je jezelf behandelt zoals je een vriend of vriendin ook zou behandelen, dan pas behandel je jezelf goed. 
 

"She remembered who she was and the game changed" Lalah Deliah


Zelfliefde vergroten

Zoals net al genoemd betekent zelfliefde voor ieder persoon iets anders, dus de aanpak voor het vergroten van zelfliefde zal ook anders zijn voor iedereen. Het belangrijkste is dat je blijft doorzetten en blijft oefenen, zo bereik je je doel.

Om te beginnen is het belangrijk om positief te zijn, dus denk wat positiever over jezelf. Houd de dingen bij waar jij goed in bent of wat je goed gedaan hebt, zo word je trotser op jezelf en houd je meer van jezelf. 

Een van de belangrijkste dingen is dat je vooral jezelf moet durven zijn en moet blijven. Hier is het ook van belang dat je probeert je niet veel aan te trekken van dat wat andere over je zeggen, probeer dat los te laten. 

Als laatste verander je vooral niet voor anderen, je bent goed zoals je bent!

Vind een coach voor het vergroten van zelfliefde

Heb je behoefte om eens met een coach te praten die samen met jou naar de mogelijkheden kijkt om je zelfvertrouwen en zelfliefde te vergroten? Wil je jezelf ontwikkelen en nieuwe manieren leren om met je gedachten, gevoelens en gedrag om te gaan? Wil je vanuit positiviteit een waardevol leven creëren? Ontdek onze coaches en plan direct een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in of neem contact met ons op om je te helpen met je keuze.

Zoek jij een coach?

Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

Ben jij zelf een coach en focus jij je liever op de dingen waar jij goed in bent?

Meld je nu aan op ons platform!

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
Tijdens mijn coachtraject wist mijn coach de juiste vragen te stellen en op de juiste momenten door te vragen. Dit heeft mij aan het denken gezet en mijn ogen geopend. Waar ik soms enorme vragen had, wist mijn coach met de juiste vragen en methodieken antwoord te geven of zelfs mij zelf het antwoord te laten geven. Ik heb ervaren dat elke sessie leerzaam was of voldoening gaf. Daarnaast heb ik handvatten gekregen die ik nu en in de toekomst kan blijven gebruiken. Hierdoor heb ik er niet alleen op de korte termijn wat aan, maar ook op de lange termijn. En ik denk dat dit het belangrijkste is, dat je coach je een stap verder helpt, maar je het uiteindelijk op eigen kracht kunt doen. - Manon
Mijn coachtraject heb ik ervaren als professioneel maar met een warme deken. Voor mij is het boven verwachting nuttig geweest. - Deborah
Ik heb prettige sessies gehad die ook een daadwerkelijke uitkomst hadden. Mijn coach was in staat om tot de kern te komen. Coaching heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te komen en ook handvatten te krijgen om in het dagelijkse leven onderdelen te verbeteren. - Jeroen
 
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...