Inloggen
Beoordeeld met een 9.5
Teamcoaching

WAT IS TEAMCOACHING?

Je zou kunnen zeggen dat teamcoaching alles is wat onder het coach van een team valt. Een teamcoach ondersteunt teams in hun ontwikkelingsproces richting een succesvol(ler) team. Het doel is het versterken van de onderlinge relaties, de samenwerking en de prestaties.

Teamcoaching is altijd custom made en afhankelijk van waar het team staat en wat het nodig heeft. Vragen staan centraal als: Wat zijn de knelpunten? Welke groepsdynamiek is er in het team? Welke kwaliteiten heeft ieder individu en waarin vullen teamleden elkaar aan? Mist het team een kwaliteit? Wat waarderen teamleden in elkaar? 

Leidinggevenden zijn vaak te nauw betrokken bij een team om te kunnen zien wat er speelt binnen een groep. De hulp van een externe teamcoach kan ervoor zorgen dat de oorzaken van een minder goed functionerend team aan de oppervlakte komen.

TEAM COACHING HELPT JE VERDER BIJ VRAGEN EN GEDACHTEN ZOALS:

  • Welke kwaliteiten zijn er aanwezig binnen het team?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn team beter met elkaar gaat samenwerken?
  • Waarom zijn bepaalde teamleden soms met elkaar in conflict?
  • Is de visie voor het team helder en staat iedereen achter deze visie?
  • Hoe kunnen wij als team omgaan met veranderingen?
  • Hoe krijgen we de neuzen dezelfde kant op?
  • Hoe krijgen wij ons team doelgerichter en efficiënter?
“ NONE OF US IS AS SMART AS ALL OF US. ”

HOE ZIET EEN TEAM COACHINGSTRAJECT ERUIT?

Een team coaching traject start altijd met een kennismakingsgesprek waar het doel van het coachingstraject wordt geformuleerd. Vanuit daar wordt er een programma opgesteld. Vaak start een team coaching traject met zelfreflectie op individueel niveau en feedback sessies. Men leert beter te communiceren waardoor het onderlinge begrip groeit. Daarnaast zijn teambuilding oefeningen, competentiemanagement en conflicthantering vaak onderdeel van een team coaching traject. 

WELKE RESULTATEN KUN JE VERWACHTEN MET TEAMCOACHING?

Teamcoaching verbetert de samenwerking. Vanwege het custom made karakter van teamcoaching zijn de resultaten uiteenlopend. Veel voorkomende resultaten zijn verbeterde communicatie, verheldering van doelen, een groter onderling vertrouwen, een betere samenwerking en daarmee een gelukkiger team dat betere resultaten boekt. 

HAAL HET BESTE UIT JOUW TEAM!

Kom vandaag nog in contact met team coaches die aan jouw gewenste coach criteria voldoen.
Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

GEEF RUIMTE AAN TALENTEN IN JE TEAM

Plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met een van onze team coaches.

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...