Inloggen
Beoordeeld met een 9.2
Organisatie coaching

WAT IS ORGANISATIE COACHING?

Organisatiecoaching is gericht op organisatieontwikkeling en verandering. Deze methode is sterk in opkomst in de wereld van organisatiepsychologie. Het is een samenkomst van organisatieadvies en coaching. Organisatiecoaching richt zich op de organisatie als geheel, of grote delen ervan. Op het in beweging krijgen en houden hiervan. 

Bedrijfscultuur, communicatie en de mate van samenwerking zijn belangrijke factoren in het succes van een organisatie. Iedere organisatie is anders. Een organisatiecoach begint om deze reden altijd met een analyse van de huidige situatie en maakt medewerkers en management bewust van hun eigen rol binnen de organisatie. 

Organisatiecoaching heeft als doel bewustzijn te creëren om hiermee een duurzame verandering teweeg te brengen binnen de gehele organisatie. Het is een proces dat terug gaat naar de basis om al het aanwezige potentieel opnieuw te ontdekken en benutten om hiermee de prestaties te verbeteren. 

Organisatiecoaching richt zich op de begeleiding van een totale organisatie als geheel. Het geeft een basis voor veranderstrategieën en coachingstrajecten van personen en teams. De aanpak is vraaggestuurd en pragmatisch en helpt verbanden te leggen tussen de verschillende lagen binnen een organisatie. De aanpak is afdelingsoverschrijdend en hiërarchie-onafhankelijk.

“ ALS JE DE RICHTING VAN DE WIND NIET KUNT VERANDEREN, VERANDER DAN DE STAND VAN JE ZEILEN. ”

ORGANISATIE COACHING HELPT JE VERDER BIJ VRAGEN EN GEDACHTEN ZOALS:

  • Hoe ziet mijn bedrijfscultuur eruit en hoe kan ik deze inzetten voor een beter resultaat?
  • Hoe verlaag ik het ziekteverzuim binnen mijn organisatie?
  • Hoe stimuleer ik meer samenwerking en een betere communicatie binnen mijn organisatie?
  • Hoe vertaal ik mijn visie goed door in kleinere doelen waar iedereen achter staat?
  • Er komt een organisatiewijziging aan. Hoe ga ik om met de weerstand die hierdoor ontstaat?
  • Hoe zorg ik voor meer verbinding tussen mijn management team en de operatie? 
  • Hoe krijg ik alle neuzen in dezelfde richting?

WELKE RESULTATEN KUN JE VERWACHTEN MET ORGANISATIE COACHING?

Organisatiecoaching zorgt voor een goed functionerende organisatie als geheel om hiermee een prettige sfeer en beter resultaat te creëren. De neuzen staan in dezelfde richting. Een beter bewustzijn van de organisatie als geheel en de mensen die er deel van uitmaken. Teamcoaching is onderdeel om hiermee de samenwerking te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Het resultaat is een beter functionerende organisatie vanuit de basis.

HET MAXIMALE UIT JOUW ORGANISATIE HALEN?

Kom vandaag nog in contact met organisatie coaches die aan jouw gewenste coach criteria voldoen.
Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

BENIEUWD NAAR WAT JOUW ORGANISATIE COACH VOOR JE KAN BETEKENEN?

Plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met een van onze organisatie coaches.

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezins coachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemers coachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeam coachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Wat is coaching?
Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één relatie.
Het is een persoonlijk ontwikkelingsproces waarbij de coach jou als cliënt (ook wel coachee genoemd) ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen. De doelen worden vooraf gezamenlijk bepaald.

De meest voorkomende thema’s waarvoor mensen in coaching gaan zijn:
- Balans werk-privé;
- Assertiviteit;
- Persoonlijke ontwikkeling;
- Stressmanagement;
- Loopbaanontwikkeling.

De samenwerking tussen coach en coachee is een stimulerend en creatief proces waarvoor jullie beiden verantwoordelijkheid nemen. Als coachee leer je aan de hand van een wisselwerking tussen inzicht en gedrag. En jouw coach ondersteunt en begeleidt jouw leerproces door middel van gerichte interactie. Luisteren, empathie, doorvragen, onbevooroordeeld, confronteren en doelgericht werken staan hierbij centraal. Daarnaast kan jouw coach gebruik maken van passende tools en technieken.

Op deze manier wordt je bekwamer in het bereiken van je eigen doelen en wordt de basis bewerkstelligd voor een positieve en duurzame verandering.
Welke soorten coaching zijn er?
Er zijn heel veel verschillende soorten coaching.
Van executive coach tot opruimcoach, van relatiecoach tot loopbaancoach en alle andere varianten die vandaag de dag bedacht worden.

Als je op zoek gaat naar een coach die bij jou past, is het handig om te weten welke soorten coaching er zijn. Onder het tabje soorten coaching, leggen we uit wat al die verschillende soorten coaching precies inhouden. Ook lichten we toe bij welke vragen en gedachten dat soort coaching je kan helpen, hoe het traject er uit komt te zien en welke resultaten je kan verwachten.

Welke past bij jou? Met welke vragen zit jij?
Wat kan coaching voor mij betekenen?
Wij weten dat coaching werkt. Daar zijn we van overtuigd.
Maar als coaching nieuw voor je is begrijpen we ook heel goed dat je graag wil weten wat het specifiek voor jou kan betekenen. Hieronder sommen we het voor je op:

Jouw coach:
- laat je ontdekken waar het anders kan, welke mogelijkheden je in je hebt. Dat je veel meer in je hebt dan je in eerste instantie zelf vermoedt. Jouw coach vertelt het je niet, maar begeleidt je, op een manier dat je dit zelf zult gaan ontdekken;
- laat je zien hoe je met angsten en twijfels om kunt gaan zodat je datgeen gaat doen wat er voor nodig is om jouw doelen te bereiken. Angsten en twijfels worden zo minder angstig voor je;
- houdt je on track, zodat je voortgang boekt in je traject richting je gestelde doelen;
- toont je de weg naar persoonlijke ontwikkeling zodat je groeit;
- werkt met jou aan het vergroten van je zelfverantwoordelijkheid, zodat je autonomer en krachtiger wordt;
- laat je voelen dat je iemand hebt die bereikbaar en benaderbaar is als jij steun nodig hebt;
- daagt je uit, zodat jij cirkels weet te doorbreken en je comfortzone steeds weet te vergroten;
- laat je sneller je doelen bereiken en is een accelerator van je ontwikkeling, waardoor je meer uit je leven haalt.

Overtuigd? Ervaar het zelf! Neem een kijkje op: vind jouw coach om aan de slag te gaan met de coach die bij jou past!
Moet ik mijn problemen niet zelf oplossen?
Gelukkig kunnen we dingen die we lastig vinden vaak zelf oplossen. Soms zelf of met hulp van de mensen om ons heen.
Maar er zijn momenten dat je er toch even niet uitkomt en echt vast zit. Vast in oude patronen, gevoelens, gedachten of in je kijk op de wereld.

Dan kan je er voor kiezen om ongelukkig door te gaan in hoop dat je zelf tot een oplossing komt. Maar de ervaring leert dat dit vaker niet dan wel werkt. Dat komt omdat je emotioneel betrokken bent en het dan moeilijker is om objectief naar jezelf te kijken.

Fijner en productiever is het dan om een coach in te schakelen. Doordat je coach onbevooroordeeld is en met andere ogen naar je kijkt dan iemand die je kent, is dit de aangewezen persoon om samen met jou je uitdaging te bekijken en een duurzame oplossing te vinden.

Loop jij met vragen of uitdagingen? Gun jezelf vandaag nog een coach en blijf niet langer in cirkeltjes draaien.
Is een coachtraject confronterend?
Confronterend? Noem het liever uncomfortably excited...
Want in je coachtraject ga je uit je comfortzone stappen. Dingen doen die je nog nooit eerder gedaan hebt en op een nieuwe manier naar jezelf kijken. Zo leer je, én dat is wel eens confronterend en ongemakkelijk...

Sterker nog, hoe ongemakkelijk, lastig of confronterend dit soms ook mag voelen, leren doe je met vallen en opstaan. En dan is het dus ook belangrijk dat je leert vallen zodat je weer kunt opstaan. Gun jezelf tijd en blijf oefenen. Zelfs wanneer je het idee hebt dat het nooit gaat lukken.

Langzamerhand krijg je het in de vingers en wordt zelfs het meest confronterende of ongemakkelijke gemakkelijk. Op die manier groei je en weet jij datgene in jezelf naar boven te halen wat je eerder nooit voor mogelijk hield. Uncomfortably excited, right?
Hoe vind ik een coach die bij mij past?
Een coach vinden die bij jou past, is persoonlijk én afhankelijk van jouw coachvraag.
Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben wij uitgebreide filtermogelijkheden ingericht. Door stapsgewijs jouw persoonlijke wensen en voorkeuren op te geven in deze filters worden jouw opties verfijnd.

De bij jou passende coach profielen worden zichtbaar. Klik op de coach om het profiel te openen. Om meer te weten te komen over de coach kan je de foto’s bekijken, de beschrijving lezen en reviews bekijken die andere coachees voor de coach hebben achtergelaten..

Wanneer je een coach gekozen hebt die je aanspreekt, kan je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Je hoeft bij het maken van een afspraak je verhaal nog niet te delen. Tijdens de kennismaking maakt de coach hier ruim de tijd voor. Zo vind je binnen een paar minuten, altijd een coach die bij jou past.

Je kunt je favoriete coaches ook bewaren door op Opslaan in favorieten te klikken, om ze later terug te kijken.
Wat kan ik verwachten van het kennismakingsgesprek?
Voordat je een coachingstraject gaat starten, is het fijn je coach te ontmoeten en kennis te maken.
Tijdens dit kennismakingsgesprek kan je voelen of het klikt tussen jou en de coach. Dit is belangrijk voor een goed verloop van het coachtraject. Pas wanneer er een goede vertrouwensband is, kun je jezelf namelijk openstellen voor verandering.

Daarnaast is dit kennismakingsgesprek bedoeld om te kijken of de coach iets voor jou kan betekenen. De coach krijgt een beeld van jouw verhaal, hetgeen waar je tegenaan loopt en wat je wil bereiken door middel van coaching. En jij krijgt een beeld van de werkwijze en de coach als persoon.

Tijdens dit gesprek stellen jullie een coachvraag op (waar worstel je mee) en een doel (wat wil je bereiken en hoe gaan jullie dat doen).

Na het gesprek heb je alle ruimte om er goed over na te denken. Want jij bepaalt zelf met wie, waar én wanneer je aan de slag gaat! Als je al tijdens het gesprek weet dat het goed voelt kunnen jullie uiteraard vanaf de volgende sessie samen op weg.

Een kennismakingsgesprek geboekt via het Coach Circle platform, is altijd gratis en duurt gemiddeld 30 minuten tot 1 uur. Dit gesprek kan fysiek of online plaatsvinden. Vraag hierover gerust informatie bij het maken van de afspraak.
Hoe lang duurt een coachtraject?
Elk traject is maatwerk. Want iedere coachvraag is anders.
Een gemiddeld coachtraject duurt 6 tot 8 sessies. Soms wat meer, soms wat minder.
Een sessie duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Deze sessie kan fysiek of online plaatsvinden.
Met welke kosten dien ik rekening te houden?
Het gebruik van het Coach Circle platform is gratis wanneer je als coachee op zoek gaat naar de coach die bij jou past.
Ook het kennismakingsgesprek met de coach van jouw keuze is geheel kosteloos.
Pas wanneer je gebruik gaat maken van coaching betaal je de coach het overeengekomen tarief voor het coachingstraject.
Is coaching duur?
Het is een investering, maar wel eentje met een hoog rendement.
Het mooie aan financieel investeren in jezelf, is dat het zich op zoveel manieren terug betaalt. Voor plezier in je eigen leven, voor innerlijke rust, voor inspiratie en nieuwe plannen. Te doen wat echt bij je past. En om dat wat niet meer werkt, los te laten. Om jezelf meer te gunnen en van jezelf te houden.

Creating a life that feels good on the inside = PRICELESS.
Word coaching vergoed?
Soms wordt coaching vergoed.
Je werkgever kan besluiten bij te dragen of de volledige kosten voor coaching te vergoeden. In sommige gevallen is het ook mogelijk dat je zorgverzekering vanuit de aanvullende verzekering de kosten deels of volledig vergoed.
Om te zien of dit voor jou van toepassing is kan je het best hiernaar informeren bij je werkgever of zorgverzekeraar.
Ik heb een andere vraag.
Als je vraag hier niet tussen staat, dan helpen we je uiteraard graag verder.
Mail je vraag naar info@coachcircle.nl en ontvang altijd binnen 24 uur reactie. Liever gebeld worden? Plan een belafspraak in op een beschikbaar tijdslot via de agenda. Op die manier ben je er zeker van dat wij je te woord kunnen staan op een door jou gewenst moment.
Een moment ogenblik a.u.b...