Inloggen
Beoordeeld met een 9.5
Leiderschapscoaching

Wat is leiderschap coaching?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden wat leiderschap coaching is, zoomen we eerst even in op het begrip leiderschap. 

Wat is leiderschap precies?

Over leidinggeven en leiderschap zijn vele honderden definities gegeven. Maar waar de definities overeenkomen is dat leiderschap gaat over wie je bent. Als mens. Over je sterktes en je zwaktes. Over je karakter en je levenservaring. En wat je daarmee doet, op jouw authentieke manier.

Wanneer je vanuit jouw positie leiding geeft, draait het in essentie om de vraag of je bereid bent om de leiding weg te geven. Want ben jij in staat om anderen te stimuleren om leider te zijn. En weet jij de omschakeling te maken van een directieve sturing naar een meer begeleidende sturing.

Op dit punt zijn coaching en leiderschap onafscheidelijk en ben je ‘coach leidinggevende’. Hierover wordt in de wat meer vaktermen gesproken over coachend leiderschap. Want in feite bevorder je op een coachende manier de zelfstandigheid van jouw medewerkers. En stimuleer of moedig je jouw medewerkers aan om verantwoordelijkheid te nemen, om zo zaken en taken naar eigen inzicht op te lossen. 

Coachend leidinggeven: Hoe moeilijk kan het zijn? 

Als ervaren manager moet je de coachende rol toch moeiteloos kunnen oppakken? Coachend leiderschap wordt nogal eens onderschat. Want hoe vaak gaan de volgende gedachten door je hoofd als leidinggevende:

  • Wat werkt, en wat werkt niet?
  • Hoe creëer ik draagvlak? 
  • Hoe haal ik het beste uit mijn mensen en uit mezelf? 
  • Hoe blijf je vitaal en geïnspireerd?
“ LEADERSHIP IS A CHOICE, NOT A POSITION ”

Leiderschap coaching helpt jou om uit te blinken in jouw leiderschap als coach leidinggevende.

Wil je uitblinken in jouw leiderschap, dan moet je jezelf meenemen. Laat jezelf coachen als leidinggevende en leer coachende vaardigheden en handige gesprekstechnieken zodat jij je als leidinggevende juist kunt neerzetten. Zo krijg je anderen in beweging richting meer verantwoordelijkheid, zodat jij meer tijd en mogelijkheden hebt voor belangrijke leidinggevende taken. Je zult al snel ervaren dat je optimaal gebruik leert te maken van jouw eigen talenten en die van jouw medewerkers.

Ben jij in jouw rol manager / directeur / bestuursvoorzitter / CEO of op een andere positie leidinggevende? En wil jij meer zelfbewust en coachend leren leiding geven? Start dan vandaag nog met een één op één traject een van onze coaches. Ontdek onze coaches in onderstaande overzicht. 

OP ZOEK NAAR EEN LEIDERSCHAPSCOACH?

Kom vandaag nog in contact met leiderschapscoaches die aan jouw gewenste coach criteria voldoen.
Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

BENIEUWD NAAR WAT JOUW ONDERNEMERSCOACH VOOR JE KAN BETEKENEN?

Plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met een van onze ondernemers coaches.

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
Twan heeft letterlijk voor iedere uitdaging, minstens 100 oplossingen. Marieke
 
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...