Sfeerbeeld

Intuïtieve coaching

Intuïtieve coaching is een veelgebruikte vorm van coaching waarin je leert om meer te luisteren naar jouw innerlijke stem. Jouw onderbuikgevoel of ook wel je 'gut feeling' genoemd. Luister je vaak naar je Intuïtie? Of zit je vaker in je hoofd? Vertrouw je bij het nemen van een besluit op wat je intuïtie je ingeeft? Ontdek de kracht van jouw intuïtie met een van onze intuïtieve coaches die bij jou past!

Wat is intuïtie?

intuïtie is eigenlijk het weten van je onderbewuste brein. Je onderbewuste brein geeft boodschappen door aan je bewuste, denkende ik. Dagelijks krijg je ontzettend veel signalen. Zoveel signalen dat je ze nooit allemaal bewust kunt verwerken. Denk bijvoorbeeld aan hoe je op de automatische piloot een auto kunt besturen zonder erover na te denken of dat je onderbewustzijn in gang wordt gezet voordat je een weg oversteekt. Je onderbewustzijn is het deel van het brein wat eigenlijk alles waarneemt: wat je hoort, wat je voelt, wat je proeft, wat je droomt, herinneringen en ervaringen uit het verleden. 

Intuïtie komt vaak vanzelf tot stand. De kunst is om te leren luisteren naar je intuïtie, want vaak wordt deze eerste impuls door rationele gedachten vervormt. Dit heeft als voordeel dat je meer signalen kunt verwerken en niet overal over na hoeft te denken (hoe je auto ook alweer bestuurd moet worden). Het nadeel kan zijn dat je de verbinding met je intuïtie soms verliest waardoor je belangrijke signalen mist en jij je daardoor uit balans voelt. Intuïtief coachen kan je helpen dit proces te versnellen.

 

Verwar intuïtie niet met gevoel

Gevoel is iets anders dan intuïtie. Gevoel is vaak een gevolg van gedachten en/of beperkende overtuigingen. Gevoel is niet altijd zuiver of werkelijkheid. Door naar je intuïtie te leren luisteren omzeil je deze angstgevoelens en beperkende overtuigingen. De schat aan informatie is vaak niet in taal verpakt en daarom heel lastig om concreet te maken. Je intuïtie geeft je boodschappen door bijvoorbeeld buikgevoel, een tinteling of een spontane ingeving terwijl je totaal ergens anders mee bezig bent. Intuïtief zijn betekent dat je in verbinding staat met je intuïtie. 

 

“ TOLD YOU SO. SINCERELY YOUR INTUITION. ”

Tips om je intuïtie te ontwikkelen:

  • Maak contact met je intuïtie door je onderbewuste een vraag te stellen. Ga hierna iets anders doen en laat je onderbewuste spreken terwijl jij aan het mediteren, tuinieren of wat dan ook aan het doen bent.
  • Vertraag; geef bij belangrijke beslissingen je onderbewuste de ruimte om een antwoord te geven. Parkeer een belangrijke beslissing en doe er pas iets mee als het goed voelt.
  • Durf alleen te zijn en je eigen beslissingen te maken. Zodra je alleen bent krijgt je onderbewuste meer ruimte om zich te laten horen.
  • Heb je ooit een test gedaan waarbij je eerste ingeving eigenlijk de juiste was? Terwijl je een ander antwoord hebt aangevinkt omdat je erover na bent gaan denken. Vertrouw op je intuïtie!
  • Wat je intuïtie tegen je zegt is vaak niet concreet maar heel zacht en wollig. Ben je hiervan bewust en schrijf het op zodra je een ingeving krijgt. Blijf schrijven in ‘een flow’ totdat er niets meer komt. Later vallen de puzzelstukjes wel in elkaar wat deze boodschap heeft betekent. 

Een intuïtieve coach van Coach Circle begeleidt jou om je intuïtie te ontwikkelen

Heb je behoefte om eens met een coach te praten die samen met jou bovenstaande proces gaat doorlopen door middel van intuïtief coachen, zodat jij sneller in contact komt met je onderbewuste? Plan een gratis en vrijblijvende kennismaking in met een intuïtieve coach op ons platform. Wil je liever hulp bij je keuze? Neem contact met ons op om je verder te helpen. 

BENIEUWD NAAR WAT JOUW INTUÏTIEVE COACH VOOR JE KAN BETEKENEN?

Plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met een van onze intuïtieve coaches.

Onze coaches

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenunit.

Profielfoto
Liselotte
Luisterend oor, warm, empathisch | Goed intuitief kunnen aanvoelen welke tools passen voor jou | Diepgaande tools voor langere termijn voordelen
Heel Nederland
8 jaar ervaringGeaccrediteerdGecertificeerd
Profielfoto
barbera
Authenticiteit | Vrijheid | Liefde
Heel Nederland
10 jaar ervaringGeaccrediteerd
Profielfoto
Anouk
Vertrouwen | Verbinding | Daadkracht
Nijmegen
4 jaar ervaring

Waardevolle ervaringen

- Deborah

Mijn coachtraject heb ik ervaren als professioneel maar met een warme deken. Voor mij is het boven verwachting nuttig geweest.

- Jeroen

Ik heb prettige sessies gehad die ook een daadwerkelijke uitkomst hadden. Mijn coach was in staat om tot de kern te komen. Coaching heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te komen en ook handvatten te krijgen om in het dagelijkse leven onderdelen te verbeteren.

- Manon

Tijdens mijn coachtraject wist mijn coach de juiste vragen te stellen en op de juiste momenten door te vragen. Dit heeft mij aan het denken gezet en mijn ogen geopend. Waar ik soms enorme vragen had, wist mijn coach met de juiste vragen en methodieken antwoord te geven of zelfs mij zelf het antwoord te laten geven. 
Ik heb ervaren dat elke sessie leerzaam was of voldoening gaf. Daarnaast heb ik handvatten gekregen die ik nu en in de toekomst kan blijven gebruiken. Hierdoor heb ik er niet alleen op de korte termijn wat aan, maar ook op de lange termijn. En ik denk dat dit het belangrijkste is, dat je coach je een stap verder helpt, maar je het uiteindelijk op eigen kracht kunt doen.

Tim

Toen ik eenmaal de stap had genomen om een coachtraject te gaan doen was het lastig om de juiste coach te vinden. Door Coach Circle had ik snel overzicht van de coaches in mijn omgeving en kon ik online een selectie maken. Fantastisch!

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.