Sfeerbeeld

Wat houdt een ondernemersadvies in?

Veel ondernemers vinden het lastig om zelf de juiste keuzes te maken om de organisatie te blijven ontwikkelen, daarvoor bestaat het ondernemersadvies. Wil jij weten wat dat is? Wanneer je het nodig hebt? En hoe je er aan komt? Lees dan verder.

Ondernemen is iets wat veel mensen doen of willen gaan doen, maar toch is het echt een vak apart. Ondernemen is niet iets dat staat uitgelegd in stappen in een boek, ondernemen is iets wat voor iedereen anders is en wat voor iedereen anders loopt. Ondernemen zal je gaan leren door het vak in de praktijk uit te gaan voeren, dit is voor veel mensen iets dat lastig en onzeker is. Het is voornamelijk onzeker, omdat je van tevoren dus niet precies weet hoe je het ondernemen moet gaan aanpakken en uitvoeren. Als ondernemer ben je altijd verantwoordelijk voor het welzijn van je bedrijf, het maakt dus niet uit of je nou een heel groot bedrijf hebt of een kleine eenmanszaak. De verantwoordelijkheid van een ondernemer maakt het soms lastig om een goede keuze te maken voor het bedrijf, hiervoor bestaat een  ondernemersadvies. 

Bij een ondernemersadvies krijg je hulp van een onafhankelijk iemand, deze persoon zal de realiteit met je bespreken en zo kan hij of zij jou een duwtje in de goede richting geven. Zoals het woord ondernemersadvies al zegt zal hij of zij jou een advies meegeven zodat je vooruit kunt.

Wanneer heb je een ondernemersadvies nodig?

Jij als ondernemer staat midden in het bedrijf, het is voor jou dus erg lastig om een onafhankelijke keuze te maken omdat je al vooroordelen hebt. Daarom is het erg fijn om iemand naar de vraag te laten kijken die er niet middenin staat, zo krijg je een onafhankelijk beeld van je bedrijf. De persoon die jou als ondernemer hiermee gaat helpen kan je bijvoorbeeld helpen met lastige beslissingen of het doorvoeren van veranderingen waarover je bijvoorbeeld nog twijfelt. 

Een ondernemersadviseur kan ook erg fijn zijn om je gevoelens over het bedrijf mee te delen, hij of zij fungeert als klankbord.. Ook is het fijn als iemand met een frisse blik naar je onderneming kan kijken omdat het lastig is om zelf een objectief beeld van de situatie te krijgen omdat jij als ondernemer middenin je onderneming staat.. Door de frisse blik kan hij of zij objectief kijken naar hoe jij je organisatie beter en wellicht sneller kunt ontwikkelen.

Je kan het ook zien als iemand die goed met je mee kan denken over de problemen die spelen in de organisatie, hij of zij kan dan een spiegel voorhouden zodat je zelf de juiste keuze kunt maken. 

'alles is mogelijk, als je maar durft.'

— J.K. Rowling

Zelf ondernemersadvies nodig?

Denk jij dat je samen met een onafhankelijk iemand ervoor kan zorgen dat jij jouw organisatie kunt laten groeien? Heb jij begeleiding nodig bij het maken van belangrijke keuzes? Dan is het ontvangen van een ondernemers advies misschien wel iets voor jou!

Je kunt kiezen voor ondernemerscoaching. Een ondernemerscoach kan je helpen met bepaalde vraagstukken en kan je een advies geven om de juiste keuze te maken. Op Coach Circle vind je verschillende ondernemers coaches die jou kunnen helpen. Je kunt direct een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen met een coach naar keuze!

Ben jij opzoek naar een coach?

Stap 1

Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

Ben jij zelf een coach en focus jij je liever op de dingen waar jij goed in bent?

Meld je nu aan op ons platform!

Onze coaches

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenunit.

Profielfoto
Louise
Vrijheid | Gezondheid | Authenticiteit
Warmenhuizen
5 jaar ervaringGeaccrediteerdGecertificeerd
Profielfoto
Energiek | Out of the box | Verbinding
Heel Nederland
4 jaar ervaringGeaccrediteerdGecertificeerd
Profielfoto
Yellan
Vertrouwen | Doelgericht | Wetenschappelijk onderbouwd
Heel Nederland
2 jaar ervaringGecertificeerd

Waardevolle ervaringen

- Deborah

Mijn coachtraject heb ik ervaren als professioneel maar met een warme deken. Voor mij is het boven verwachting nuttig geweest.

- Jeroen

Ik heb prettige sessies gehad die ook een daadwerkelijke uitkomst hadden. Mijn coach was in staat om tot de kern te komen. Coaching heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te komen en ook handvatten te krijgen om in het dagelijkse leven onderdelen te verbeteren.

- Manon

Tijdens mijn coachtraject wist mijn coach de juiste vragen te stellen en op de juiste momenten door te vragen. Dit heeft mij aan het denken gezet en mijn ogen geopend. Waar ik soms enorme vragen had, wist mijn coach met de juiste vragen en methodieken antwoord te geven of zelfs mij zelf het antwoord te laten geven. 
Ik heb ervaren dat elke sessie leerzaam was of voldoening gaf. Daarnaast heb ik handvatten gekregen die ik nu en in de toekomst kan blijven gebruiken. Hierdoor heb ik er niet alleen op de korte termijn wat aan, maar ook op de lange termijn. En ik denk dat dit het belangrijkste is, dat je coach je een stap verder helpt, maar je het uiteindelijk op eigen kracht kunt doen.

Tim

Toen ik eenmaal de stap had genomen om een coachtraject te gaan doen was het lastig om de juiste coach te vinden. Door Coach Circle had ik snel overzicht van de coaches in mijn omgeving en kon ik online een selectie maken. Fantastisch!

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.