Inloggen
Beoordeeld met een 9.5

Voor wie is een onafhankelijke arbeidsadviseur interessant?

Er zijn meerdere situaties waarin het interessant kan zijn om een onafhankelijke arbeidsadviseur, jobcoach, loopbaanbegeleider of loopbaanadviseur om hulp te vragen. 

Enkele voorbeeldsituaties waarin het interessant kan zijn een arbeidsadviseur in te schakelen:

  • Je bent na je studie moeiteloos in een baan gerold die bij je paste. Jarenlang heb je ervaring opgedaan en heb je wellicht nog enkele keren een overstap gemaakt naar een andere werkgever. Opeens was er het moment dat je baan bij je huidige werkgever ophield en nu liggen alle mogelijkheden weer open. Wat wil je nu eigenlijk? Wat past echt bij je en hoe ziet de arbeidsmarkt er nu uit? 
  • Je hebt net je opleiding afgerond en merkt dat het lastig is om binnen te komen bij organisaties zonder dat je ervaring hebt. Je bent op zoek naar tips over hoe jij je kans op werk kunt vergroten.
  • Je zit momenteel in een uitkering en wilt op zoek naar werk.
  • Je bent om wat voor reden dan ook in een outplacement traject terecht gekomen via je werkgever. Het voordeel aan deze vorm is dat de werkgever je traject vaak betaalt. Het is belangrijk dat je een keuze maakt voor een loopbaanbegeleider, jobcoach of loopbaanadviseur die werk gaat zoeken wat bij jou past!  
  • Je bent gedeeltelijk ziek en zoekt passend werk.

Waarom zou je kiezen voor een onafhankelijk arbeidsadviseur?

Laten we starten met de vraag: waarom niet? Je hoeft niet alles alleen te doen want hoe fijn is het om niet zelf alles uit te hoeven zoeken en weer snel aan de slag te kunnen? Een jobcoach, loopbaanadviseur en loopbaanbegeleider helpt jou snel uit te vinden wat bij je past, geeft je snel inzicht in hoe de arbeidsmarkt er op dit moment uitziet en geeft je tips hoe je voor te bereiden op bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. 
 

 

 


 

 

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.
‘Soms heb je van die dromen die je wakker houden, totdat je ze uitvoert’

Wat doet een onafhankelijk arbeidsadviseur?

De arbeidsadviseur is een expert op het gebied van arbeidsmarkt en solliciteren. Een jobcoach, loopbaanadviseur of loopbaanbegeleider geeft uitleg en advies wat je beter wél en niet kunt doen. Daarnaast kunnen zij je alles vertellen over eventuele regelingen die van toepassing zijn en welke wegen je kunt bewandelen om snel een nieuwe passende baan te vinden. 

Alles wat je met een onafhankelijke arbeidsadviseur bespreekt is vertrouwelijk. 

Wat kan een onafhankelijk arbeidsadviseur betekenen voor je individuele employability?

Duurzame inzetbaarheid, ook wel employability is voor veel organisaties een belangrijk topic op de strategische agenda. De wereld verandert snel wat ook van organisaties vraagt om snel te veranderen. Voor werkgevers is het belangrijk om een personeelsbestand te hebben wat hierin flexibel kan meebewegen. Voor iedere individuele medewerker is het erg belangrijk om bezig te zijn met zijn/haar employability omdat dit de kans op baanverlies verkleint. Employability is het verwerven en behouden van betaalde arbeid en is een verantwoordelijkheid van de medewerker.
 

Drie factoren zijn van belang:

  1. Het kunnen beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om goed inzetbaar te zijn;
  2. De bereidheid om regelmatig van functie te wisselen;
  3. Het beschikken over voldoende kennis van de arbeidsmarkt om te weten waar en hoe je vermogens kunnen worden ingezet. 

Een onafhankelijk arbeidsadviseur, jobcoach, loopbaanbegeleider en loopbaanadviseur kunnen je helpen om je employability te vergroten. Soms zijn deze jobcoaches werkzaam binnen je eigen organisatie. Een andere mogelijkheid is om deze extern te zoeken. 

Hoe vind je een onafhankelijke arbeidsadviseur die bij jou past?

Bij het Coach Circle platform zijn meerdere coaches aangesloten die gespecialiseerd zijn op de thema’s loopbaan, re-integratie en outplacement. Een brede selectie van jobcoaches, loopbaanbegeleiderd en loopbaanadviseurs. Verfijn je resultaten door middel van de zoekfilter en boek nu online een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met een jobcoach van Coach Circle.
 

Vind hier je onafhankelijk arbeidsadviseur!

Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

BENIEUWD WAT JOUW COACH VOOR JE KAN BETEKENEN?

Plan vrijblijvend iets in met een van onze coaches en ontdek wat zij voor jou kunnen betekenen.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
Alice is prettig in de omgang, geeft duidelijke uitleg en voorbeelden en luistert goed. Michelle
De afgelopen maanden heb ik de passie, energie en ervaring van Mohammed mogen ervaren bij diverse vraagstukken die ik had met betrekking tot onder meer mijn loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Mohammed is mensgericht en weet door zijn individuele coaching mij inzichten te geven vanuit verschillende (nieuwe) invalshoeken. Dit heeft mij absoluut geholpen bij het maken van mijn keuzes. Elke keer als ik een sessie met Mohammed had gehad, had ik het gevoel dat hij mij daadwerkelijk verder bracht en had ik een plan welke volgende stap ik kon zetten. Regelmatig overtrof hij mijn verwachtingen en had ik een echt ‘WOW gevoel’! Daarnaast heb ik Mohammed ervaren als een open en eerlijk persoon die zegt waar het op staat. Ik ben dan ook enorm blij dat ik het komende jaar een traject heb om mij nog verder te helpen in mijn persoonlijke én loopbaanontwikkeling. Ik kan oprecht zeggen; ‘coaching op maat’ waarbij openheid, eerlijkheid en vertrouwen centraal staan. Willem
 
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingVerslavingscoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...