Inloggen
Beoordeeld met een 9.5

Wat is motivatie?

Motivatie kan gezien worden als een drijfveer voor je dag, het zorgt ervoor dat je in de ochtend op staat. Motivatie is eigenlijk de ‘drive’ voor de rest van de dag, het zorgt ervoor dat je iets moois van je leven kan maken. Motivatie vinden helpt bij het behalen van je doelstelling en je plannen, ook helpt het met het vervullen van je behoeftes. Iemand die minder gemotiveerd is heeft minder zin en minder energie om die dingen te doen, juist als je gemotiveerder bent zul je meer energie ervaren en zul je jezelf een stap verder brengen in het leven. 

Wanneer mensen minder gemotiveerd zijn zullen zij snel hun plannen opgeven, ook al zouden zij hun plannen erg graag willen behalen. Motivatie vinden is dan een goede oplossing, hierdoor zul je door kunnen zetten en verder gaan met je plannen. 

Tips motivatie vinden

Motivatie vinden klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar met een aantal tips kun ook jij motivatie vinden.

Motivatie vinden gaat niet lukken zonder doelen, dus het is belangrijk dat je doelen gaat stellen. Zonder een doel voor ogen te hebben kan je het ook niet bereiken. Door jezelf te belonen wanneer je het doel bereikt hebt ga je sneller de motivatie vinden om het doel te bereiken. Om het voor jezelf makkelijker te maken kun je het doel opdelen in stapjes. Door het maken van kleine stapjes kun je steeds kleine delen van je doel afstrepen, en dat zorgt er voor dat je meer motivatie hebt voor de rest van de stapjes zodat je uiteindelijk je einddoel kan behalen. 

Analyseer wat je doet, na het behalen van je kleine stapjes is het belangrijk om er op terug te kijken. Kijk wat goed ging en wat beter kan, en verbeter wat niet goed ging. Fouten maken is niet erg, dus geef jezelf een schouderklopje. Het is al heel goed dat je er aan begonnen bent en ben daar dus trots op. Blijf positief denken en wees aardig voor jezelf, door positief te blijven zul je sneller de motivatie vinden om door te gaan.

Voor sommige mensen kan het helpen om muziek op te zetten terwijl je bezig bent met je doel, dit geeft een positieve sfeer voor je. Door een positieve sfeer wordt je energie ook positief waardoor je meer gedaan krijgt. Door Middel van positieve energie zul je eerder je motivatie vinden. 

Motivatie vinden zal een stuk makkelijker worden als je omringt wordt door mensen met een positieve energie. Zorg er dus voor dat je gesteund wordt door positieve mensen want met negativiteit ga je niks bereiken. 

'strive for progress not perfection'

Hulp bij motivatie vinden

Vind jij motivatie vinden lastig? Stel jij ook veel taken uit tot het laatste moment? Overweeg dan om een coachingstraject te volgen. Bij Coach Circle vind je verschillende coaches, je kunt direct een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen met de coach die jouw voorkeur heeft. Ontdek dus snel onze coaches!

Ben jij opzoek naar een coach?

Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

Ben jij zelf een coach en focus jij je liever op de dingen waar jij goed in bent?

Meld je nu aan op ons platform!

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
Ik heb prettige sessies gehad die ook een daadwerkelijke uitkomst hadden. Mijn coach was in staat om tot de kern te komen. Coaching heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te komen en ook handvatten te krijgen om in het dagelijkse leven onderdelen te verbeteren. - Jeroen
Tijdens mijn coachtraject wist mijn coach de juiste vragen te stellen en op de juiste momenten door te vragen. Dit heeft mij aan het denken gezet en mijn ogen geopend. Waar ik soms enorme vragen had, wist mijn coach met de juiste vragen en methodieken antwoord te geven of zelfs mij zelf het antwoord te laten geven. Ik heb ervaren dat elke sessie leerzaam was of voldoening gaf. Daarnaast heb ik handvatten gekregen die ik nu en in de toekomst kan blijven gebruiken. Hierdoor heb ik er niet alleen op de korte termijn wat aan, maar ook op de lange termijn. En ik denk dat dit het belangrijkste is, dat je coach je een stap verder helpt, maar je het uiteindelijk op eigen kracht kunt doen. - Manon
Mijn coachtraject heb ik ervaren als professioneel maar met een warme deken. Voor mij is het boven verwachting nuttig geweest. - Deborah
 
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...