Inloggen
Beoordeeld met een 9.4

Wat is management coaching?

Samen met een management coach kun je inzichten krijgen in jouw leiderschap en management, waar ben jij bijvoorbeeld erg goed in en wat zijn dingen die verbeterd kunnen worden. Tijdens deze coaching sessies zullen er verschillende onderwerpen aan bod komen, maar het belangrijkste is dat je meer inzicht krijgt in jezelf als leidinggevende en dat je meer inzicht krijgt in je werkomgeving.

Welke onderwerpen komen aan bod bij management coaching?

De vragen die je beantwoord wilt hebben zal een management coach meenemen in het traject, veel voorkomende vragen zijn;

  • Hoe verbeter ik mijn leiderschapsstijlen? Welke leiderschapsstijl past het best bij mij?
  • Hoe kan ik eventuele conflicten binnen het bedrijf efficiënt oplossen?
  • Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen als manager?
  • Hoe ga ik om met stress die speelt binnen het bedrijf of tussen collega’s?
  • Hoe kan ik met mijn communicatieve vaardigheden ervoor gaan zorgen dat het management binnen het bedrijf beter verloopt?
  • Hoe kan ik mijn tijd nuttig en effectief indelen als manager?
  • Hoe versterk ik de relatie met medewerkers en hoe versterk ik de relatie met klanten?
  • Hoe kan ik mijn werknemers op een effectieve manier adviseren en hoe zorg ik ervoor dat ze mijn advies serieus nemen en op de goede manier opvolgen?

Tijdens het management coaching traject kun je er zelf voor kiezen wat je wilt gaan leren als manager. De management coach zal zich hierop gaan focussen tijdens de verschillende sessies.

Voor wie is management coaching?

Management coaching is er voor leidinggevende en managers, dit kunnen dus bijvoorbeeld directeuren zijn maar ook bijvoorbeeld een projectmanager, een teamleider of een afdelingshoofd. Management coaching is bedoeld voor de mensen die anderen aansturen.

'a leader is one who knows the way, goes the way, and shows the way' John C Maxwell

Waarom is management coaching belangrijk?

Management coaching is niet alleen belangrijk voor jou als manager of leider en de vaardigheden die jij hebt als manager en leider, het heeft ook invloed op je personeel en je bedrijf. Jij wil natuurlijk als manager het beste uit je team en uiteindelijk ook uit het bedrijf halen, en dit kun je doen door een goede manager te zijn. Een goede manager stuurt niet alleen zijn personeel aan maar denkt ook met hun mee. Management coaching is dus ook belangrijk omdat je personeel en je bedrijf hier ook profijt van gaan hebben in de toekomst.

Op zoek naar een management coach?

Wil jij hulp bij het managen van je bedrijf, organisatie of afdeling? Lukt het niet om je taak als manager optimaal uit te voeren? Wil jij het allerbeste uit je team en uiteindelijk ook uit je bedrijf halen? En wil jij je team verbinden met elkaar? Schakel dan een management coach in, hij of zij kan jou persoonlijk begeleiden en je helpen met je problemen op het gebied van management en leidinggeven. Op Coach Circle vind je een aanbod aan management coaches, je kunt hier een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen met een management coach naar keuze!

Ben jij opzoek naar een coach?

Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

Ben jij zelf een coach en focus jij je liever op de dingen waar jij goed in bent?

Meld je nu aan op ons platform!

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
Ik heb prettige sessies gehad die ook een daadwerkelijke uitkomst hadden. Mijn coach was in staat om tot de kern te komen. Coaching heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te komen en ook handvatten te krijgen om in het dagelijkse leven onderdelen te verbeteren. - Jeroen
Mijn coachtraject heb ik ervaren als professioneel maar met een warme deken. Voor mij is het boven verwachting nuttig geweest. - Deborah
Tijdens mijn coachtraject wist mijn coach de juiste vragen te stellen en op de juiste momenten door te vragen. Dit heeft mij aan het denken gezet en mijn ogen geopend. Waar ik soms enorme vragen had, wist mijn coach met de juiste vragen en methodieken antwoord te geven of zelfs mij zelf het antwoord te laten geven. Ik heb ervaren dat elke sessie leerzaam was of voldoening gaf. Daarnaast heb ik handvatten gekregen die ik nu en in de toekomst kan blijven gebruiken. Hierdoor heb ik er niet alleen op de korte termijn wat aan, maar ook op de lange termijn. En ik denk dat dit het belangrijkste is, dat je coach je een stap verder helpt, maar je het uiteindelijk op eigen kracht kunt doen. - Manon
Mijn coachtraject is voor mij erg zinvol geweest. Opvallend vond ik dat er echt een omgeving werd gecreëerd om jezelf te kunnen zijn. Ook kwam er meer uit mezelf dan dat ik vooraf wist dat erin zat. Ik kan zeggen dat mijn doel is bereikt. Mijn traject heeft mij een enorme boost gegeven om de lat minder hoog te leggen voor mezelf. - Davy
 
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...