Inloggen
Beoordeeld met een 9.5

Genieten van het leven, wat is dat?

Genieten van het leven is het meemaken van het leven zonder oogkleppen op. Als je met oogkleppen door het leven gaat zie je de mooie dingen in het leven niet, soms moet je even stil staan bij de kleine dingen in het leven en dus de oogkleppen af doen. Wanneer je bijvoorbeeld door een bos loopt kun je stug rechtdoor lopen de hele weg, maar je kunt ook stilstaan bij de natuur en genieten van de buitenlucht. Als je dat laatste bij meerdere situaties toepast geniet je van het leven. Soms vergeet je onbewust te genieten, daarom is het van belang om te leren genieten want je leeft namelijk maar een keer. 

Leren genieten

Het is mogelijk om te leren genieten van dingen in het leven. Hieronder zullen een aantal tips staan die je gaan helpen om te leren genieten. Het gaat er bij deze tips om dat je gaat leren genieten in het nu. 

  1. Zorg ervoor dat je niet alleen in je hoofd leeft, leef ook in de echte wereld. Voer de dingen uit die in je hoofd zitten, daar word je al een stukje gelukkiger van. 
  2. Door haast kun je wel een vergeten van iets te genieten, omdat je steeds door moet en het heel druk hebt kan genieten er soms niet van komen. Zorg er dus voor dat je ook je rust neemt zodat je kan leren genieten.
  3. Leren genieten kan je doen door in het nu te denken, het verleden is namelijk al geweest en de toekomst moet nog komen. Leef dus in het nu en geniet van wat je nu meemaakt. 
  4. Kijk wat vaker om je heen, geniet daarvan. Leer om de omgeving te ervaren, dus neem het echt waar en kijk wat je mooi of leuk vindt. Hierdoor kun je leren genieten van de kleine dingen om je heen. 
  5. Om te leren genieten kun je ook even helemaal tot jezelf komen door je aandacht te richten op je ademhaling. Hierdoor word je rustig en kun je leren genieten van de rust om je heen. 
  6. Verwen jezelf, niet alles draait om de mensen om je heen. Je zult ook een keer aan jezelf moeten denken om te leren genieten. Verwen jezelf met een wijntje in de avond of ga een keer lekker uit eten, want je verdiendthet. 

Dit waren een aantal tips die jou kunnen helpen bij het leren genieten van het leven of het leren genieten van de kleine dingen. Blijf vooral doorzetten en geef niet op, dat is een van de belangrijkste dingen als je iets wil bereiken. 

'enjoy life now. this is not a rehearsal.'

Vind jij het lastig om je doel zelf te bereiken? Wil jij jezelf graag verder ontwikkelen maar lukt het niet alleen? Lukt het niet om te genieten van het leven? Lees dan hier op Coach Circle wat coaching inhoudt, en vind een coach die bij je past! Je kan meteen een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen met de coach naar jouw keuze.

Ben jij opzoek naar een coach?

Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

Ben jij zelf een coach en focus jij je liever op de dingen waar jij goed in bent?

Meld je nu aan op ons platform!

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
Ik heb prettige sessies gehad die ook een daadwerkelijke uitkomst hadden. Mijn coach was in staat om tot de kern te komen. Coaching heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te komen en ook handvatten te krijgen om in het dagelijkse leven onderdelen te verbeteren. - Jeroen
Tijdens mijn coachtraject wist mijn coach de juiste vragen te stellen en op de juiste momenten door te vragen. Dit heeft mij aan het denken gezet en mijn ogen geopend. Waar ik soms enorme vragen had, wist mijn coach met de juiste vragen en methodieken antwoord te geven of zelfs mij zelf het antwoord te laten geven. Ik heb ervaren dat elke sessie leerzaam was of voldoening gaf. Daarnaast heb ik handvatten gekregen die ik nu en in de toekomst kan blijven gebruiken. Hierdoor heb ik er niet alleen op de korte termijn wat aan, maar ook op de lange termijn. En ik denk dat dit het belangrijkste is, dat je coach je een stap verder helpt, maar je het uiteindelijk op eigen kracht kunt doen. - Manon
Mijn coachtraject heb ik ervaren als professioneel maar met een warme deken. Voor mij is het boven verwachting nuttig geweest. - Deborah
 
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...