Inloggen
Beoordeeld met een 9.5

Wat is innerlijke rust?

Bij innerlijke rust heb je het gevoel van kalmte in jezelf, je bent tevreden met wat je doet en wie je bent. Voor jouw gevoel gaat alles prima op dit moment en heb je niet het gevoel dat je iets dringend moet veranderen aan jezelf. Je zit lekker in vel en straalt rust uit naar de buitenwereld, mensen zien dat je gelukkig bent en dat jij je innerlijke rust gevonden hebt.

Innerlijke rust vinden, hoe doe je dat?

Om je innerlijke rust te vinden is het als eerste belangrijk dat je jezelf accepteert, ook al vinden we misschien dat alles perfect moet zijn. Dit is niet zo, niemand is perfect ook al lijkt dat soms wel. Blijf gewoon dicht bij jezelf en heb vrede met wie je op dit moment bent. Leef in het nu en laat het verleden los want je kan er toch niks aan veranderen. Ook is het belangrijk dat je niet in de toekomst gaat leven, stel dit uit en leef in het nu. Hiermee wordt bedoeld dat je bijvoorbeeld deze vragen niet door je hoofd moet laten spoken: Wat gaat er gebeuren? Hoe wordt daarop gereageerd? Wat nou als dat gaat gebeuren? Laat dit los en leef in het nu.

Er gaat vanalles in je hoofd om, maar is dit ook de waarheid? Het antwoord op deze vraag is nee, ga voortaan je gedachten na om te kijken of dit klopt. Geloof dus niet zomaar alles wat je denkt. Innerlijke rust vinden wordt lastig als je dingen gaat doen die niet bij je passen, dus volg je eigen weg om innerlijke rust te vinden. Alleen door je eigen manier en eigen keuzes zul je innerlijke rust vinden. 

Innerlijke rust vinden doe je ook door jezelf de ruimte te geven, plan niet alles direct achter elkaar dit veroorzaakt stress. Steeds van afspraak naar afspraak terwijl je thuis ook nog een hoop te doen hebt gaat niet meewerken met het vinden van innerlijke rust. Zorg er dus voor dat je ook tijd voor jezelf inplant, dit gaat voor meer rust zorgen.

Bij innerlijke rust vinden is het ten slotte belangrijk dat je geen of nauwelijks eisen stelt, natuurlijk heb je voorkeuren maar weet wel dat het altijd anders kan lopen dan jij had gewild of gehoopt. Het leven geeft ons dus niet altijd wat we eisen of wat we willen, maar ben dankbaar voor wat op je pad komt. Het verlagen van je verwachtingen kan ook voor meer innerlijke rust zorgen, want zo kan het altijd meevallen.

'gun jezelf rust, uit rust komt de kracht'

Lukt het niet om je hoofd zelf leeg te maken? Heb je moeite met het accepteren van jezelf? Is innerlijke rust vinden erg lastig voor je?

Zoek dan een coach die bij je past. Coach Circle heeft een aanbod in verschillende coaches, plan direct een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in met de coach naar keuze.

Ben jij opzoek naar een coach?

Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

Ben jij zelf een coach en focus jij je liever op de dingen waar jij goed in bent?

Meld je nu aan op ons platform!

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
Mijn coachtraject heb ik ervaren als professioneel maar met een warme deken. Voor mij is het boven verwachting nuttig geweest. - Deborah
Tijdens mijn coachtraject wist mijn coach de juiste vragen te stellen en op de juiste momenten door te vragen. Dit heeft mij aan het denken gezet en mijn ogen geopend. Waar ik soms enorme vragen had, wist mijn coach met de juiste vragen en methodieken antwoord te geven of zelfs mij zelf het antwoord te laten geven. Ik heb ervaren dat elke sessie leerzaam was of voldoening gaf. Daarnaast heb ik handvatten gekregen die ik nu en in de toekomst kan blijven gebruiken. Hierdoor heb ik er niet alleen op de korte termijn wat aan, maar ook op de lange termijn. En ik denk dat dit het belangrijkste is, dat je coach je een stap verder helpt, maar je het uiteindelijk op eigen kracht kunt doen. - Manon
Ik heb prettige sessies gehad die ook een daadwerkelijke uitkomst hadden. Mijn coach was in staat om tot de kern te komen. Coaching heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te komen en ook handvatten te krijgen om in het dagelijkse leven onderdelen te verbeteren. - Jeroen
 
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...