Inloggen
Beoordeeld met een 9.5
Familiecoaching

Wat doet een familiecoach?
Een familiecoach begeleidt gezinnen als het even lastig is en helpt bij het wegnemen of verminderen van problemen binnen een familie. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk zoals: kinderen met gedragsproblemen of een handicap, na een echtscheiding, financiële problemen en/of schulden en bijvoorbeeld samengestelde gezinnen etc. 

Spanningen zijn er in elk gezin. Waar meerdere mensen bij elkaar komen is het voorkomen van conflictsituaties bijna onmogelijk, maar gelukkig lukt het meestal om deze zelfstandig op te lossen door de juiste communicatie. Soms zijn de spanningen dusdanig heftig dat ze maar niet opgelost lijken te worden. Dit kan weer leiden tot psychische en/of lichamelijke klachten van gezinsleden. Een familiecoach kijkt als een familievertrouwenspersoon voor elk lid van het gezin naar de onderliggende gevoelens en gedachten en kijkt samen naar mogelijkheden en oplossingen. 
 

Hoe ziet een traject familiecoaching eruit?
De familieleden doen zelf het werk in een familie coaching traject. De coach begeleidt alleen maar door het stellen van vragen, het geven van adviezen en het ‘spiegelen’ van gedrag. De familiecoach zorgt ervoor dat er een gesprek ontstaat en iedereen zijn gevoelens en gedachten kan delen. Als een soort van mediator. 

"Like branches on a tree, we all grow in different directions, yet our roots remain as one"

Familiecoaching helpt bij:

  • Wat maakt dat er zoveel ruzie is in ons gezin?
  • Hoe krijgen we de ouderwetse gezelligheid weer terug?
  • Hoe gaan we als gezin om met de psychische klachten van een gezinslid?
  • Onenigheid bij de opvoeding van de kinderen.
  • Het ‘verdelen’ van een erfenis.
  • Het oplossen van vanuit de jeugd ontstane ruzies, stief situaties en een nare stemming.

Welke resultaten kun je verwachten van familiecoaching?
Een familiecoach zorgt voor meer onderling begrip en helpt conflictsituaties oplossen. Daarnaast biedt een familiecoach uitkomst bij de begeleiding van een gezin waar gezinsleden kampen met psychische problemen. De impact hiervan wordt hierdoor beperkt. 

Hoe start ik met zoeken naar een goede familiecoach?
Ben jij op zoek naar een familievertrouwenspersoon maar weet je niet waar je moet beginnen, of hoe je de juiste coach uitzoekt voor jouw gezin? Op het Coach Circle platform kun jij door verschillende filtermogelijkheden de juiste familiecoach kiezen en online contact leggen. 
 

Vind hier een familiecoach die bij jullie past!

Kom vandaag nog in contact met familiecoaches die aan jouw gewenste coach criteria voldoen.
Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

BENIEUWD NAAR WAT EEN FAMILIECOACH VOOR JULLIE KAN BETEKENEN?

Plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met een van onze familiecoaches.

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...