Inloggen
Beoordeeld met een 9.5

Iedereen hoopt in zijn of haar leven de doelen die zij gesteld hebben te bereiken. Doelen bereiken lukt niet zonder het opstellen van doelen, hier kan je naar toe streven en zorgen dat je het doel bereikt. 

Als eerst is het dus van belang dat je doelen gaat stellen, dit betekent dat je duidelijk gaat bepalen wat je wil in het leven. Zonder het stellen van doelen wordt doelen bereiken wel heel moeilijk. Vervolgens ga je een plan maken om dit uit te voeren en daarna voer je je plan uit door er dagelijks mee bezig te zijn. Het stellen van doelen is een vaardigheid, dus hoe meer je dit doet hoe beter het steeds gaat. En zo komt het doelen bereiken steeds dichterbij. 

Een doel stellen doe je op een SMART manier, dit zorgt ervoor dat het op een effectieve manier gedaan wordt. Een SMART doelstelling wil zeggen dat je doelen specifiek, meetbaar, aantrekkelijk, realistisch en tijdgebonden zijn. Als je ervoor zorgt dat je doelen op deze manier zijn opgesteld is doelen bereiken gemakkelijker. 

Doelen bereiken, hoe dan?

Doelen bereiken is makkelijker gezegd dan gedaan, als je eenmaal je doel op een goede manier hebt opgesteld moet je het doel ook nog eens gaan bereiken. Doordat je het doel hebt bepaald zullen je hersenen zowel actief als niet actief hiermee bezig zijn. Iedereen bekijkt de wereld, dus bij doelen bereiken ziet ieder mens overal informatie die hij of zij nodig heeft of interessant vindt. Dit komt doordat dit jouw doel is en dit dus interessant vindt, hierdoor ga je meer op de dingen letten die daar bij horen. Doordat je hier meer informatie van verkrijgt zal het bereiken van je doel gemakkelijker zijn. 

Ook kan het handig zijn om een stappenplan te maken, hierdoor kan je stap voor stap je doel bereiken. Deel voor het maken van een stappenplan je doel op in subdoelen, door het maken van subdoelen wordt het maken van een stappenplan ook een stuk gemakkelijker. Zorg er wel voor dat je het voor jezelf leuk houd, laat jezelf niet gestrest achter. Doelen bereiken is misschien wat je wil, maar je gezondheid is ook erg belangrijk. 

'a goal without a plan is only a dream'

Doelen bereiken en motivatie

Voor doelen bereiken heb je ook motivatie nodig, dit kan je krijgen door vier principes. Deze principes zijn:

  • Inspireren
  • Vertrouwen
  • Opdelen
  • Samenwerken

Dit zijn belangrijke principes omdat je zonder inspireren geen goede ideeen op kan doen voor de uitvoering. Zonder het te proberen en zonder vertrouwen wordt het halen van het doel lastig, en zoals al eerder benoemd is is het opdelen van je doel erg belangrijk. Als laatste is het slim om samen te werken en elkaar te motiveren.

Hulp nodig?

Vind jij het lastig om je doelen te stellen? Of heb je moeite met doelen bereiken? Overweeg dan om een coach in te schakelen, een coach kan jou persoonlijk begeleiden en helpen bij het bereiken van je doelen. Coach Circle heeft een aanbod in coaches, bekijk het aanbod en vind een coach die bij jouw eisen past. Plan direct een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in met een coach naar keuze!

Ben jij opzoek naar een coach?

Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

Ben jij zelf een coach en focus jij je liever op de dingen waar jij goed in bent?

Meld je nu aan op ons platform!

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
Tijdens mijn coachtraject wist mijn coach de juiste vragen te stellen en op de juiste momenten door te vragen. Dit heeft mij aan het denken gezet en mijn ogen geopend. Waar ik soms enorme vragen had, wist mijn coach met de juiste vragen en methodieken antwoord te geven of zelfs mij zelf het antwoord te laten geven. Ik heb ervaren dat elke sessie leerzaam was of voldoening gaf. Daarnaast heb ik handvatten gekregen die ik nu en in de toekomst kan blijven gebruiken. Hierdoor heb ik er niet alleen op de korte termijn wat aan, maar ook op de lange termijn. En ik denk dat dit het belangrijkste is, dat je coach je een stap verder helpt, maar je het uiteindelijk op eigen kracht kunt doen. - Manon
Ik heb prettige sessies gehad die ook een daadwerkelijke uitkomst hadden. Mijn coach was in staat om tot de kern te komen. Coaching heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te komen en ook handvatten te krijgen om in het dagelijkse leven onderdelen te verbeteren. - Jeroen
Mijn coachtraject heb ik ervaren als professioneel maar met een warme deken. Voor mij is het boven verwachting nuttig geweest. - Deborah
 
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...