Inloggen
Beoordeeld met een 9.5

Wat houdt coachen in?

Coachen kan omschreven worden als het begeleiden van mensen, een coach begeleidt mensen bij het behalen van de zelfgekozen doelen. Er bestaan verschillende manieren van coachen, elke coach pakt het anders aan en gebruikt verschillende technieken. De ene coach vindt het prettig om veel vragen te stellen over de rol van de coachee in het probleem, terwijl de andere coach er juist voor kiest om heel diep in te gaan op het probleem en oplossingen voor dat probleem. Elke coach is dus anders en hanteert een andere stijl van coachen. 

Wat is het doel van coachen?

Het belangrijkste doel van coachen is natuurlijk dat de coachee zijn of haar doel haalt. Door de positieve begeleiding van een coach kunnen mensen op een positieve manier veranderen en zo naar het zelfgekozen doel werken. Als eerst zal de coach ervoor moeten zorgen dat het doel duidelijk is voor zowel zichzelf als de coachee. De coach zal dus dieper in moeten gaan op het probleem zodat de coachee zich ook bewust wordt van het probleem. Nadat het probleem voor beide duidelijk is kan er worden nagedacht over de aanpak, wil je veranderen? of juist niet? Als de coachee gekozen heeft voor veranderen zal er actie worden ondernomen. De coach en coachee zullen dan samen gaan werken naar het vastgestelde doel.

 


 

 

" Coaching is unlocking a person's potential to maximize their growth " John Whitmore

Waarom coachen?

Er zijn ontzettend veel redenen om een coach in te schakelen, maar toch twijfelen mensen vaak. Mensen die een probleem ervaren zijn vaak wel op zoek naar een oplossing voor dit probleem en vragen zich dan af of een coach kan helpen.

Coachen helpt bij de ontwikkeling van het nemen van besluiten, maar het kan ook helpen met het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden. Uit vele onderzoeken is gebleken dan coachen daadwerkelijk echt werkt.

Ook zijn er redenen om zelf te gaan coachen. De voornaamste reden om een coach te worden is dat mensen anderen willen helpen. Ze willen anderen een luisterend oor bieden en verder helpen met de problemen die zij ervaren. Mensen die een heftig probleem zelf hebben ervaren hebben ook sneller de neiging om een ander hiermee te helpen, dus een coach op dat gebied worden is dan een goede oplossing. Ook zijn er mensen die een coach willen worden voor hun eigen ontwikkeling. Door de trainingen en lessen werk je steeds aan jezelf en verbeter je je vaardigheden.

Om zelf te starten met coachen is een opleiding erg belangrijk, tijdens deze opleiding leer je onder andere de verschillende coachtechnieken. Verder wordt de juiste manier van communicatie geleerd zodat je verschillende soorten mensen kunt omgaan en vervolgens deze mensen op de juiste manier kunt coachen. Ook is het belangrijk dat er wordt gekeken naar het type coach dat je wilt worden. Je kan er namelijk voor kiezen om een opleiding te volgen voor ADHD coaching maar er zijn ook speciale opleidingen voor het coachen van mensen met een burn-out. Het is dus belangrijk dat je je gaat verdiepen in de verschillende soorten coaching zodat je uiteindelijk kunt kiezen voor een gebied waar jij je prettig bij voelt.

Ben je geïnteresseerd geraakt in coachen en wil je graag een coach boeken? Kijk dan bij ontdek onze coaches. Als jij een coach bent verwelkomen wij je graag op ons platform Coach Circle. Kijk bij aanmelden als coach voor meer informatie en om je direct aan te melden. 

 

Ben jij opzoek naar een coach?

Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

Ben jij zelf een coach en focus jij je liever op de dingen waar jij goed in bent?

Meld je nu aan op ons platform!

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
Ik heb prettige sessies gehad die ook een daadwerkelijke uitkomst hadden. Mijn coach was in staat om tot de kern te komen. Coaching heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te komen en ook handvatten te krijgen om in het dagelijkse leven onderdelen te verbeteren. - Jeroen
Mijn coachtraject heb ik ervaren als professioneel maar met een warme deken. Voor mij is het boven verwachting nuttig geweest. - Deborah
Tijdens mijn coachtraject wist mijn coach de juiste vragen te stellen en op de juiste momenten door te vragen. Dit heeft mij aan het denken gezet en mijn ogen geopend. Waar ik soms enorme vragen had, wist mijn coach met de juiste vragen en methodieken antwoord te geven of zelfs mij zelf het antwoord te laten geven. Ik heb ervaren dat elke sessie leerzaam was of voldoening gaf. Daarnaast heb ik handvatten gekregen die ik nu en in de toekomst kan blijven gebruiken. Hierdoor heb ik er niet alleen op de korte termijn wat aan, maar ook op de lange termijn. En ik denk dat dit het belangrijkste is, dat je coach je een stap verder helpt, maar je het uiteindelijk op eigen kracht kunt doen. - Manon
 
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...