Inloggen
Beoordeeld met een 9.5

Gelukkig zijn

Gelukkig zijn is iets wat heel veel mensen graag willen, ik merk dit ook omdat veel coachees vragen hoe ze een gelukkiger leven kunnen leiden. Mensen weten vaak niet hoe ze dit moeten aanpakken ook al wordt geluk tegenwoordig gezien als een van de basisbehoefte van een mens. Geluk is een emotie, en dit wil zeggen dat jij op dat moment tevreden bent met het leven dat je dan hebt. Je bent bijvoorbeeld tevreden over je leefomstandigheden of het gaat goed op het werk. Ook merk ik heel erg dat geluk voor iedereen iets anders betekent, je zult het zelf ook wel merken in je omgeving. De ene persoon kan gelukkig zijn met iets heel kleins, en de ander wil alleen maar meer. Dit laatste is niet per se iets negatiefs, in mijn omgeving heb ik ook mensen die streven naar het beste resultaat. Dit betekent niet dat deze mensen niet gelukkig zijn, ze willen gewoon het beste van het beste uit hen halen. 

Als mensen gelukkig zijn zie je dat ook aan ze, de meeste mensen stralen dan heel veel positiviteit uit. Je kunt het ook merken aan de manier waarop iemand met je communiceert of deze persoon gelukkig is of niet. Verder zal het ook invloed hebben op de relaties die je hebt met andere personen, als je gelukkig bent zul je meer contact hebben met de mensen in je omgeving dan mensen die niet zo gelukkig zijn. En van betere relaties met andere zul je niet alleen zelf gelukkig worden maar de mensen om je heen worden dan ook een stukje gelukkiger. Gelukkig in het leven staan heeft dus vele voordelen voor jou en je omgeving.

Nu wil je vast weten hoe je gelukkiger in het leven kan gaan staan, en dat is natuurlijk mogelijk. Volgens vele onderzoeken is het namelijk echt mogelijk om je geluk te creëren.  Daarom zal ik je hieronder een aantal tips geven.

Deel dit artikel:
Een moment ogenblik a.u.b...