Sfeerbeeld

Gelukkig zijn is iets wat iedereen wil, maar waarom en hoe doe je dat?

Iedereen wil een gelukkig leven leiden, maar wat houdt gelukkig zijn precies in? Wat levert gelukkig zijn op? En wil jij graag gelukkig zijn maar lukt het niet? Lees dan snel verder.

Wat is gelukkig zijn?

Het gevoel van gelukkig zijn is iets wat erg lastig valt uit te leggen. Als je gelukkig bent heb je de emotie van geluk in je, dit wil zeggen dat je op dit moment tevreden bent met de huidige leefomstandigheden. Iedereen ervaart geluk anders, ook komt geluk bij ieder persoon op andere momenten voor. De ene persoon is namelijk erg snel tevreden met de omstandigheden waar ze nu in leven en de andere persoon ziet juist erg snel dingen die beter of anders moeten in hun huidige leefomstandigheden. 

Geluk wordt door een aantal factoren bepaald, een van deze factoren is de leefomgeving waarin een persoon is opgegroeid. Het draait hier voornamelijk om wat je van je ouders of verzorgers hebt meegekregen. Ook is geluk voor een gedeelte erfelijk te bepalen, de ene persoon heeft meer aanleg om gelukkig te zijn dan de ander. De leefomgeving waar jij je nu in bevindt speelt ook een grote rol ik jouw geluk, want geluk draait immers om de tevredenheid van je leefomstandigheden waar jij je nu in bevindt. 

Geluk kan tegenwoordig beschreven worden als een basisbehoefte die een mens heeft, mensen zijn steeds meer bezig met de gevoelens die een mens als individu heeft en hier speelt geluk een hele grote rol in. Ieder mens wil gelukkig zijn met de mensen om zich heen maar gelukkig zijn met jezelf als individu is net zo belangrijk. 

Waar zorgt gelukkig zijn voor?

Gelukkig is eigenlijk misschien wel belangrijker voor mensen dan dat jij denkt. Iemand die gelukkig is zit goed in zijn vel, deze persoon straalt dan positieve energie uit. Het goed in je vel zitten zorgt er voor dat je goed in het leven staat en dat je goede relaties met andere op kan bouwen. Ook is er bewezen dat mensen die gelukkig zijn beter voor zichzelf zorgen en dit leidt tot een betere gezondheid. Uiteindelijk zal gelukkig zijn er ook voor zorgen dat jij een persoonlijke groei door maakt op allerlei vlakken. 

Wanneer je zelf gelukkig in het leven staat zullen de mensen om je heen dit ook merken. Hierdoor zorg je er dus voor dat je niet alleen jezelf gelukkiger maakt maar ook je omgeving. 

'there are so many beautiful reasons to be happy'

Hoe word je gelukkig?

Gelukkig worden kun je zelf in de hand hebben, je kan namelijk je eigen geluk als het ware zelf creëren.

Als eerste is het belangrijk om eens goed naar je levenshouding te kijken, ben jij iemand die positief is ingesteld? Of zie jij vaak het negatieve van dingen? Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld ook tegenslagen op een positieve manier bekijkt. Je hoeft natuurlijk niet alles als iets positiefs te zien, maar je zult uit veel tegenslagen toch iets positiefs kunnen halen. 

Daarnaast is het ook belangrijk dat je iet te veel aandacht besteed aan de negatieve dingen, hierdoor wordt je zelf ook negatiever en dat is niet de bedoeling. 

Lukt het niet om het positieve van bepaalde dingen in te zien? Ben jij niet gelukkig met jezelf? Wil jij wel gelukkig worden maar lukt het zelf niet? Verdiep je dan eens in coaching, je kunt je probleem oplossen door de begeleiding van een coach. Op deze manier sta je er niet alleen voor en krijg je begeleiding. Op Coach Circle vind je verschillende coaches, je kunt een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen met een coach naar jouw keuze.
 

Ben jij opzoek naar een coach?

Stap 1

Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

Ben jij zelf een coach en focus jij je liever op de dingen waar jij goed in bent?

Meld je nu aan op ons platform!

Onze coaches

Met z’n allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied, maar allemaal met hetzelfde doel: ervoor zorgen dat het fundament wordt gelegd voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

Profielfoto
Jacqueline
Inlevingsvermogen | Geduldig | Humoristisch
Mijdrecht
1 jaar ervaringGeaccrediteerdBeroepsvereniging
Profielfoto
Othilia
denken in mogelijkheden | overzicht kunnen creëren | creatief
Heel Nederland
1 jaar ervaringBeroepsverenigingGecertificeerd
Profielfoto
Sharda
Empatisch | sterk in analyse van (non)verbale communicatie | doortastend
Alphen Aan Den Rijn
13 jaar ervaringGeaccrediteerdBeroepsvereniging

Waardevolle ervaringen

- Deborah

Mijn coachtraject heb ik ervaren als professioneel maar met een warme deken. Voor mij is het boven verwachting nuttig geweest.

- Jeroen

Ik heb prettige sessies gehad die ook een daadwerkelijke uitkomst hadden. Mijn coach was in staat om tot de kern te komen. Coaching heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te komen en ook handvatten te krijgen om in het dagelijkse leven onderdelen te verbeteren.

- Manon

Tijdens mijn coachtraject wist mijn coach de juiste vragen te stellen en op de juiste momenten door te vragen. Dit heeft mij aan het denken gezet en mijn ogen geopend. Waar ik soms enorme vragen had, wist mijn coach met de juiste vragen en methodieken antwoord te geven of zelfs mij zelf het antwoord te laten geven. 
Ik heb ervaren dat elke sessie leerzaam was of voldoening gaf. Daarnaast heb ik handvatten gekregen die ik nu en in de toekomst kan blijven gebruiken. Hierdoor heb ik er niet alleen op de korte termijn wat aan, maar ook op de lange termijn. En ik denk dat dit het belangrijkste is, dat je coach je een stap verder helpt, maar je het uiteindelijk op eigen kracht kunt doen.

Tim

Toen ik eenmaal de stap had genomen om een coachtraject te gaan doen was het lastig om de juiste coach te vinden. Door Coach Circle had ik snel overzicht van de coaches in mijn omgeving en kon ik online een selectie maken. Fantastisch!

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.