Inloggen
Beoordeeld met een 9.5

Beroepskeuze maken in Amsterdam

Sta jij voor het maken van een beroepskeuze in Amsterdam en merk jij aan jezelf dat je twijfelt welke richting je moet kiezen? Dat is helemaal niet gek! Een stad als Amsterdam heeft zo ontzettend veel mogelijkheden dat het maken van een beroepskeuze best lastig kan zijn. 

Om een juiste beroepskeuze in Amsterdam te maken kun je de hulp inschakelen van een bureau wat gespecialiseerd is in loopbaanbegeleiding, re-integratie en/of outplacement. Welke jij nodig hebt is afhankelijk van de situatie waar je in zit. 

Op deze pagina leggen we uitgebreid uit wat loopbaanbegeleiding, re-integratie en/of outplacement. Tevens kun je via onze zoekfilter een coach vinden die gespecialiseerd is op het gebied van loopbaanbegeleiding, re-integratie en/of outplacement. Zo kun jij snel aan de slag met je beroepskeuze in Amsterdam! 

Loopbaanbegeleiding in Amsterdam

Voor veel mensen is het kiezen van een loopbaanrichting lastig. Vragen zoals: wat past bij mij? waar ben ik goed in? Welke soorten banen bestaan er eigenlijk? zijn vragen die veel voorkomen. Loopbaanbegeleiding is het begeleiden van mensen in hun beroepskeuze in Amsterdam. 

Een loopbaanadviseur vertelt niet wat jij moet doen maar begeleidt jou in je eigen beroepskeuze. Door het stellen van de juiste vragen en doorvragen komt een loopbaanadviseur tot de kern en samen met jou wordt er een concreet plan ontwikkeld. Kritische vragen kunnen confronterend zijn maar helpen jou om een beroepskeuze te maken voor de rest van je leven. Want jij zult een stuk beter in je vel zitten als je dagelijks met heel veel plezier naar je werk gaat!

Hoe een loopbaantraject eruit ziet kan heel verschillend zijn en is afhankelijk van de loopbaanadviseur die je kiest. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een beroepskeuzetest als uitgangspunt van de begeleiding en er zijn verschillende technieken zoals NLP of de Rogeriaanse methode die een loopbaanadviseur gebruikt. Je kunt via onderstaande button ontdek onze coaches een selectie maken in loopbaanadviseurs.
 

 

 

 


 

 

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.
‘Twijfelen is een goed begin van een carrière in de wetenschap’

Re-integratie in Amsterdam

Een andere situatie waarbij je in aanraking komt met begeleiding in je beroepskeuze in Amsterdam is re-integratie. Dit is het proces van terugkeren naar werk, bijvoorbeeld vanuit een uitkering. Dit is ook het geval als je als je vanuit ziekte terugkeert naar werk. 

Uitkeringsinstanties zoals de gemeente of het UWV betalen jouw maandelijks een uitkering uit. Het is voor iedere partij fijn als jij weer snel aan de slag gaat en daarom helpen deze instanties jou bij het vinden van passend werk. Tevens begeleiden zij door middel van bijvoorbeeld cursussen of trainingen. 

Outplacement

Outplacement houdt in dat je via je werkgever op zoek gaat naar ander passend werk buiten de omgeving van je werkgever, om wat voor reden dan ook. Aan een outplacementtraject wordt er meestal een termijn gesteld waarop je ander werk gevonden moet hebben. Reden hiervoor is omdat je werkgever hiervoor betaald.

Outplacement wordt vaak aangeboden in geval van een onoplosbaar arbeidsconflict, reorganisatie of wanneer je bijvoorbeeld geen richting meer op kunt binnen je huidige werk en/of organisatie. Bij gedwongen onvrijwillig vertrek krijg je vaak ook de mogelijkheid te kiezen tussen een geldbedrag of outplacement. Sta je op dit moment voor een keuze tussen een geldbedrag of outplacement? Doe goed onderzoek naar de huidige omstandigheden in de arbeidsmarkt. Als het een lastige markt is kan de hulp van een outplacementbureau het vinden van een baan een stuk vergemakkelijken.  

Als je geen baan meer hebt door bijvoorbeeld ontslag of een andere reden kun je ook bij een outplacementbureau terecht. In zo’n situatie krijg je de kosten ervan echter niet betaald door je werkgever en zul je ze uit eigen zak moeten betalen. 

Hoe kies je het juiste bedrijf voor loopbaanbegeleiding, outplacement en/of re-integratie?

Het aanbod in loopbaanbegeleiding, re-integratie en outplacement bedrijven is groot. Grote gerenommeerde bureaus, eenpitters en sommige grote bedrijven hebben een eigen afdeling die dit werk uitvoert. 

Om de juiste beroepskeuze te maken is het belangrijk dat je een bureau vindt wat past bij jouw wensen. Daarnaast is de klik die jij hebt met je contactpersoon erg belangrijk voor het slagen van zo’n traject. Informeer naar de visie en gebruikte methoden van het bureau en beslis pas na het eerste gesprek of er een klik is. Grote bureaus zijn niet per definitie beter dan kleine of andersom. Informeer altijd naar de gehanteerde aanpak, onderzoek wat het traject precies inhoudt en vraag naar de resultaten met andere kandidaten. Daarnaast is het slim om na te vragen in je eigen kringen of er mensen zijn met goede ervaringen. 

Bij het Coach Circle platform zijn meerdere coaches aangesloten die gespecialiseerd zijn op de thema’s loopbaan, re-integratie en outplacement. Verfijn je resultaten door middel van de zoekfilter en boek nu online een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met een coach van Coach Circle.

Wil jij hulp bij je beroepskeuze in Amsterdam?

Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

BENIEUWD WAT JOUW COACH VOOR JE KAN BETEKENEN?

Plan vrijblijvend iets in met een van onze coaches en ontdek wat zij voor jou kunnen betekenen.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
Alice is prettig in de omgang, geeft duidelijke uitleg en voorbeelden en luistert goed. Michelle
De afgelopen maanden heb ik de passie, energie en ervaring van Mohammed mogen ervaren bij diverse vraagstukken die ik had met betrekking tot onder meer mijn loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Mohammed is mensgericht en weet door zijn individuele coaching mij inzichten te geven vanuit verschillende (nieuwe) invalshoeken. Dit heeft mij absoluut geholpen bij het maken van mijn keuzes. Elke keer als ik een sessie met Mohammed had gehad, had ik het gevoel dat hij mij daadwerkelijk verder bracht en had ik een plan welke volgende stap ik kon zetten. Regelmatig overtrof hij mijn verwachtingen en had ik een echt ‘WOW gevoel’! Daarnaast heb ik Mohammed ervaren als een open en eerlijk persoon die zegt waar het op staat. Ik ben dan ook enorm blij dat ik het komende jaar een traject heb om mij nog verder te helpen in mijn persoonlijke én loopbaanontwikkeling. Ik kan oprecht zeggen; ‘coaching op maat’ waarbij openheid, eerlijkheid en vertrouwen centraal staan. Willem
 
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingVerslavingscoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...