Inloggen
Beoordeeld met een 9.5

Iedereen heeft er wel eens last van, je ervaart angst voor iets. Dit wil zeggen dat je ergens erg bang voor bent. Angst is een natuurlijk gevolg daarvan. Angst zorgt ervoor dat je snel kunt reageren op eventueel dreigend gevaar. In sommige gevallen is de reactie van angst heviger dan bij andere mensen. Sommige mensen reageren bijvoorbeeld helemaal niet op een hevige onweersbui, terwijl andere doodsangsten uitstaan. In bepaalde gevallen gaat het zo ver dat de angst je dagelijks functioneren beperkt, in deze gevallen wordt er gesproken van een angststoornis of van een fobie. Deze varianten zijn dus een stuk heviger in het reageren op angsten. 

Verschillende angststoornissen:

  • Een dwangstoornis is een soort van de angststoornissen. Wanneer iemand aan een dwangstoornis leidt heeft hij of zij veel last van dwanghandelingen en dwanggedachten. Dit wil zeggen dat deze persoon een bepaalde handeling steeds moet herhalen van zichzelf, dit kan bijvoorbeeld het wassen van de handen zijn of het constant checken van de deursloten. Als deze persoon dat niet doet ontstaat er een ernstig stressgevoel, wanneer deze persoon deze handeling wel steeds doet zal het de angst verminderen. 
  • Een andere vorm van angststoornissen is een sociale fobie. Bij een sociale fobie ben je bang voor een reactie van anderen, het gaat hier dan vooral om de kritiek van anderen. Deze sociale fobie komt vooral opzetten in situatie zoals een presentatie, in sommige gevallen voelen mensen ook een angst voor alle sociale bijeenkomsten dus ook voor bijvoorbeeld een verjaardag. Door deze angst worden er veel sociale gebeurtenissen vermeden. 
  • Nog een andere soort angststoornis is de gegeneraliseerde angststoornis, ook wel de piekerstoornis genoemd. Zoals het woord piekerstoornis al zegt piekeren deze mensen veel, ze piekeren vaak over alledaagse dingen. Door al dat gepieker kun je ook veel stress ervaren en dit kan ernstige gevolgen hebben. 
  • Ook een van de veel voorkomende angststoornissen is de paniekstoornis. Dit houdt kortgezegd in dat mensen angst hebben om een paniekaanval te krijgen. Als je meer wilt weten over paniekstoornissen verwijs ik je door naar de pagina over paniekstoornissen.
'never let your fear decide your future.'

Kenmerken van angst en fobieën:

Je kunt angst en fobieën op verschillende manieren herkennen. Een van de kenmerken is dat mensen die last hebben van angst en/of fobieën vaak last hebben van hartkloppingen of pijn op de borst. Ook kan het zo zijn dat mensen last hebben van een gespannen gevoel in het lichaam en dat zorgt ervoor dat je erg prikkelbaar bent en dat je weinig rust hebt. Verder kan het zo zijn dat je moeite hebt met je concentreren en je vermijdt bewust bepaalde zaken. 

Hulp bij angst en fobieën

Denk jij dat je last hebt van een angst of fobie? Heb jij het gevoel dat dit een deel aan het worden is van je leven? Wil jij van je angst of fobie afkomen? Overweeg dan om een coach in te schakelen, hij of zij kan er dan met jou over praten en kan je helpen met het verminderen van je angst of fobie. Op Coach Circle vind je verschillende coaches, je kunt per direct een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen met een coach naar jouw keuze!

Ben jij opzoek naar een coach?

Stap 1

Ontdek onze coaches en verfijn je zoekopdracht met behulp van de filtermogelijkheden in het scherm.

Stap 2

Bekijk het coachprofiel en plan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek met de coach die bij jouw wensen past.

Stap 3

Start jouw coachingstraject om hét fundament te leggen voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

Ben jij zelf een coach en focus jij je liever op de dingen waar jij goed in bent?

Meld je nu aan op ons platform!

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
Mijn coachtraject heb ik ervaren als professioneel maar met een warme deken. Voor mij is het boven verwachting nuttig geweest. - Deborah
Tijdens mijn coachtraject wist mijn coach de juiste vragen te stellen en op de juiste momenten door te vragen. Dit heeft mij aan het denken gezet en mijn ogen geopend. Waar ik soms enorme vragen had, wist mijn coach met de juiste vragen en methodieken antwoord te geven of zelfs mij zelf het antwoord te laten geven. Ik heb ervaren dat elke sessie leerzaam was of voldoening gaf. Daarnaast heb ik handvatten gekregen die ik nu en in de toekomst kan blijven gebruiken. Hierdoor heb ik er niet alleen op de korte termijn wat aan, maar ook op de lange termijn. En ik denk dat dit het belangrijkste is, dat je coach je een stap verder helpt, maar je het uiteindelijk op eigen kracht kunt doen. - Manon
Ik heb prettige sessies gehad die ook een daadwerkelijke uitkomst hadden. Mijn coach was in staat om tot de kern te komen. Coaching heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te komen en ook handvatten te krijgen om in het dagelijkse leven onderdelen te verbeteren. - Jeroen
 
Bore-out coachingBudget coachingBurn-out coachingCompetentie coachingDating coachingExecutive coachingGezinscoachingHealth coachingIntuïtieve coachingKinder coachingLife coachingLoopbaan coachingMeditatie coachingOndernemerscoachingOpruim coachingOrganisatie coachingOutplacement coachingPerformance coachingRe-integratie coachingRelatie coachingRouw coachingSales coachingScheidings coachingSport coachingStress coachingTeamcoachingYoga coaching

AANMELDEN ALS COACH

Meld je aan als coach door je via onderstaande pagina aan te melden.

Veel gestelde vragen

Voor een direct antwoord!
Een moment ogenblik a.u.b...