Inloggen
Beoordeeld met een 9.5
Relatietherapie | helpt het, de kosten en soorten uitgewerkt.

Wat is relatietherapie?

Als stellen net verliefd worden lijkt alles vanzelf te gaan. Als deze verliefdheid langzaam verandert in ‘houden van’ ontstaan er soms irritaties en problemen die blijven terugkomen. Laten we eerlijk zijn, perfecte relaties bestaan niet. Dat is ook onmogelijk met twee individuen met beide hun eigen wensen en behoeften. Het ‘geheim’ van goede relaties is communicatie. Maar wat doe je als je er met z’n tweeën niet meer uitkomt en telkens in dezelfde cirkels blijft praten? Veel stellen vragen zich dan af: relatietherapie, helpt dat? 

Als je kiest voor relatietherapie ga je samen in gesprek met een therapeut. Iemand die objectief luistert. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende methodes en technieken om relatieproblemen te gaan begrijpen en te leren hoe bepaalde patronen doorbroken kunnen worden. Er zijn verschillende soorten relatietherapie. Eft en gestalt therapie zijn twee bekende soorten. 

Relatietherapie helpt je bij vraagstukken zoals?

- Hoe doorbreken wij negatieve patronen in onze relatie?
- Hoe kunnen wij beter communiceren met elkaar?
- Waar voelt het alsof mijn partner afstand van me neemt?
- Ik vertrouw mijn partner niet door bedrog.
- Verschil in omgaan met problemen zoals bijvoorbeeld het verlies van een kind.
- Mijn partner en ik hebben verschillende relaties behoeften. 

 

'Luister om te begrijpen, niet om te antwoorden'

Welke resultaten kun je verwachten met relatietherapie?

Het verbeteren van je relatie begint bij jezelf. Pas als jullie beide de intentie hebben om er iets van te maken en jullie beide bereid zijn te eraan te werken is er een grote kans dat jullie er samen gaan uitkomen! Het doel van relatietherapie hoeft niet persé te zijn dat je al stel verder gaat. Als jullie besluiten uit elkaar te gaan, kan begeleiding helpen dit zo makkelijk mogelijk te maken. 

Wordt relatietherapie vergoed en wat zijn de kosten?

De kosten van relatietherapie fluctueren, maar gemiddeld kun je uitgaan van tussen de 125 en 150 euro per sessie. Vergoeding vanuit de verzekering komt zelden voor. In enkele uitzonderingen vergoeden aanvullende zorgverzekeringen een klein gedeelte van de behandeling.

 

Relatietherapie versus relatiecoaching

Relatietherapie en relatiecoaching worden vaak door elkaar heen gebruikt, maar wat is het verschil tussen deze twee vormen? Relatietherapie wordt ingezet als de problemen in een relatie te maken hebben met psychische klachten van één of beide partners. Voorbeelden zijn bindingsangst, mishandeling, verslaving, persoonlijkheidsstoornissen etc. In dit soort gevallen is het verstandig om hulp te zoeken bij een psycholoog die hiervoor opgeleid is.

Relatiecoaching is meer gericht op het vergroten van vaardigheden en effectiviteit om je relatie te verbeteren. Voorbeelden van problemen zijn bijvoorbeeld: slechte communicatie, onderlinge irritaties, verminderde betrokkenheid, eenzaamheid en een verminderd of slecht seksleven.

Op het Coach Circle platform hebben wij de beste relatiecoaches voor je geselecteerd. Deze kun je verder verfijnen met filters die jij belangrijk vindt. 

BENIEUWD WAT EEN RELATIE COACH VOOR JULLIE KAN BETEKENEN?

Plan vrijblijvend iets in met een van onze relatie coaches en ontdek wat zij voor jou kunnen betekenen.

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

Altijd persoonlijke begeleiding beschikbaar

Kies voor een (gratis) telefonische intake, verhelder je coachvraag en krijg een nog betere match. Daarnaast staan wij altijd voor je klaar om vragen persoonlijk te beantwoorden.

Bel ons op 085 301 39 22
Vandaag tot 17:30
Stuur ons een bericht
Ga naar het contactformulier
Een moment ogenblik a.u.b...