Inloggen
Beoordeeld met een 9.5

Vergoedingsmogelijkheden voor coaching?

Wij krijgen vaak de vraag of een coachingstraject vergoed wordt voor particulieren. Het is lastig om hier een volle ja of nee op te antwoorden omdat dit het situatieafhankelijk is. Wel zetten wij voor het gemak alle mogelijkheden op een rijtje en uiteraard staan wij klaar als er nog vragen zijn. Nu volgt er een opsomming van de verschillende mogelijkheden. 

Via jouw werkgever en/of vanuit een CAO

Steeds meer werkgevers reserveren een scholingspotje of opleidingsbudget voor medewerkers. Aandacht voor soft skills en persoonlijke ontwikkeling wordt steeds belangrijker. Niet gek want je werkgever profiteert mee van jouw persoonlijke ontwikkeling en extra motivatie. 

Je kunt navraag doen bij je leidinggevende of de human resource afdeling (HR) om erachter te komen in hoeverre dit mogelijk is bij jouw werkgever. Coaching is relatief goedkoop en erg effectief ten opzichte van trainingen bijvoorbeeld. 

Belangrijk om concreet te hebben om je werkgever te overtuigen dat een coachtraject erg goed voor je kan zijn:

  • Wat wil je bereiken met coaching?
  • Welk voordeel is er voor je werkgever als jij je doel bereikt?
  • Wat is je motivatie om met een coachingstraject te starten?
  • Doe alvast wat onderzoek bij collega’s of er eerder medewerkers een coachtraject hebben mogen doen vanuit de organisatie. 

Eventueel zou je ook een vrijblijvende kennismaking kunnen plannen met een coach om samen met de coach een concreet ontwikkelplan te maken inclusief offerte. 
 

 

 

“The best things in life are free. The second best are very expensive”

Via de belasting voor particulieren

De kosten voor een coachingstraject kun je als particulier inclusief de btw aftrekken van de belasting onder de noemer scholingskosten. Tenminste als het doel ervan het verkrijgen van een (nieuwe) baan is of als leertraject gericht op je functioneren. Meer informatie kun je opvragen bij de belastingdienst.

Via de belasting voor ondernemers

De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten binnen de inkomstenbelasting en de BTW (21%) is terug te vorderen bij de Belastingdienst. De belastingdienst en/of je accountant kunnen je hier alles over vertellen!

Via de ziektekosten

Coaching behoort over het algemeen niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door je zorgverzekeraar. Er zijn echter uitzonderingen vanuit aanvullende verzekeringen en wordt er wel een vergoeding uitgekeerd voor coaching. In enkele aanvullende zorgverzekeringen wordt psychosociale hulpverlening of counseling wel vergoed, mits de counselor of psychosociaal hulpverlener / therapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging die door uw zorgverzekering wordt erkend. Sommigen van onze coaches zijn tevens psycholoog NIP en/of geregistreerd NFG counselor.Neem contact op met je zorgverzekering om te achterhalen of dit voor jouw verzekering geldt. 

 

Het is goed om te weten dat zorgverzekeringen vaak pas achteraf uitkeren. Dit betekent dat je zelf eerst de facturen zult moeten betalen alvorens je ze eventueel vergoed krijgt.

Via de Arbodienst van je bedrijf

Ben je aan het herstellen van een burn-out of een andere ziekte? Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om kosten voor coaching te vergoeding in het kader van Wet Verbetering Poortwachter. We raden je aan om contact op te nemen met je bedrijfsarts en/of werkgever om de mogelijkheden te onderzoeken. 

Via het UWV of PGB

Heb je op dit moment geen werk en ontvang je een uitkering vanuit uitkeringsinstantie UWV? Het UWV heeft beschikbare financiële middelen om herstel en re-integratie te bevorderen waar jij wellicht van kunt profiteren. Een coachtraject helpt jou erachter te komen waar je echt blij van wordt en dat is een belangrijke basis om uitval te voorkomen in de toekomst en snel weer aan het werk te gaan.

Boek je coach via Coach Circle

Via Coach Circle maak je makkelijk een selectie in ons aanbod van coaches om snel een coach te vinden die bij jou past! Tevens kun je direct een kennismaking plannen. Druk op onderstaade button voor meer informatie. 
 

 

Ontdek onze coaches

Plan vrijblijvend en gratis een kennismakingsgesprek in met één van onze coaches.

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
De afgelopen maanden heb ik de passie, energie en ervaring van Mohammed mogen ervaren bij diverse vraagstukken die ik had met betrekking tot onder meer mijn loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Mohammed is mensgericht en weet door zijn individuele coaching mij inzichten te geven vanuit verschillende (nieuwe) invalshoeken. Dit heeft mij absoluut geholpen bij het maken van mijn keuzes. Elke keer als ik een sessie met Mohammed had gehad, had ik het gevoel dat hij mij daadwerkelijk verder bracht en had ik een plan welke volgende stap ik kon zetten. Regelmatig overtrof hij mijn verwachtingen en had ik een echt ‘WOW gevoel’! Daarnaast heb ik Mohammed ervaren als een open en eerlijk persoon die zegt waar het op staat. Ik ben dan ook enorm blij dat ik het komende jaar een traject heb om mij nog verder te helpen in mijn persoonlijke én loopbaanontwikkeling. Ik kan oprecht zeggen; ‘coaching op maat’ waarbij openheid, eerlijkheid en vertrouwen centraal staan. Willem
Mijn coachtraject heb ik ervaren als professioneel maar met een warme deken. Voor mij is het boven verwachting nuttig geweest. - Deborah
Het traject/de training sloot aan op de behoefte, door het gebruik van een actrice kwamen we tot nieuwe inzichten in het effect van onze manier van communiceren. Melanja
Ik heb prettige sessies gehad die ook een daadwerkelijke uitkomst hadden. Mijn coach was in staat om tot de kern te komen. Coaching heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te komen en ook handvatten te krijgen om in het dagelijkse leven onderdelen te verbeteren. - Jeroen
Mijn coachtraject is voor mij erg zinvol geweest. Opvallend vond ik dat er echt een omgeving werd gecreëerd om jezelf te kunnen zijn. Ook kwam er meer uit mezelf dan dat ik vooraf wist dat erin zat. Ik kan zeggen dat mijn doel is bereikt. Mijn traject heeft mij een enorme boost gegeven om de lat minder hoog te leggen voor mezelf. - Davy
 

Altijd persoonlijke begeleiding beschikbaar

Kies voor een (gratis) telefonische intake, verhelder je coachvraag en krijg een nog betere match. Daarnaast staan wij altijd voor je klaar om vragen persoonlijk te beantwoorden.

Bel ons op 085 301 39 22
Vandaag tot 17:30
Stuur ons een bericht
Ga naar het contactformulier
Een moment ogenblik a.u.b...