Sfeerbeeld

Wat is coaching?

Heb je ook wel eens het gevoel dat je meer uit je leven, je werk of je relatie kan halen maar je weet simpelweg niet hoe? Dan is coaching misschien wel wat voor jou. Wij vertellen jou wat coaching is en hoe het jouw leven op een positieve manier kan veranderen.

Optimaal presteren met coaching

Misschien ben je nog wel helemaal niet bekend met de term coaching, en vraag je jezelf af: 'Wat is coaching'? Wij van Coach Circle leggen jou dit uit!

Coaching is bedoeld om mensen in een positieve zin te veranderen door middel van persoonlijke begeleiding. Het is  een vorm van positieve psychologie waarbij wordt gewerkt aan positieve ervaringen en eigenschappen die mensen hebben of kunnen hebben. Een totaal andere insteek dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor therapie of counseling. Coaching wordt uitgevoerd middels professionele begeleiding van een coach. Deze coach stuurt de coachee als individu of een volledige groep aan en ondersteunt waar nodig is tijdens dit ontwikkelingsproces. Dankzij deze persoonlijke begeleiding worden gewenste resultaten bereikt wat leidt tot succes.  

Oorspronkelijke betekenis van de coaching definitie

Hoewel je zou denken dat het woord coach uit de sportwereld komt, is niets minder waar. De coaching definitie komt van oorsprong uit de vervoer sector rond de zestiende eeuw. De term 'coche' werd gebruikt om het voertuig koets en de de werkzaamheden hierbij, zoals het helpen opstappen en in te laden aan te duiden. 

De coaching definitie verwijst dus naar een middel om mensen te helpen bij hun beweging langs een bepaalde traject. De coach is hierbij een hulpmiddel om deze beweging sneller te laten verlopen. 

Onze levens veranderen pas als we risico’s nemen, en het eerste en moeilijkste risico dat we kunnen nemen, is eerlijk zijn tegen onszelf.

Wat gebeurt er gedurende coaching?

Om een duidelijk antwoord te geven op de vraag 'wat is coaching?', geven we jou een klein inzicht in hoe zo'n coachingstraject in zijn werking gaat. Gedurende coaching worden psychologische en spirituele technieken ingezet om het denkvermogen te verhelderen. Hierdoor kan zelfkennis en inzicht worden ontwikkeld waarbij er ruimte is voor het ontdekken van potentiële talenten. De coach begeleidt en geeft hierdoor voldoende ruimte voor het proactief maken van eigen keuzes. De gemeenschappelijke of individuele doelen worden besproken en zullen als uitgangspunt van het hele traject worden gebruikt.

Mogelijke onderwerpen bij coaching

Gedurende coaching werk je naar je vooraf gestelde doelen toe. Welke doelen dit zijn hangt af per persoon, per groep en per situatie. Hieronder zijn enkele onderwerpen opgesteld die een rode draad kunnen vormen tijdens coaching:

  • Positief beïnvloeden van persoonlijke en interpersoonlijke communicatie;
  • Verbeteren van samenwerking in teams;
  • Anders omgaan met gevoelens van overmacht;
  • Versterken van een positief zelfbeeld;
  • Veranderen van persoonlijke- en team overtuigingen. 

Onze visie 

Coaching is een waardevol instrument die mensen helpt bewuster te worden van de individuele kwaliteiten. Geef vorm aan je leven en werk door de volledige verantwoordelijkheid te nemen en er achter te komen wat jij nou echt belangrijk vindt. 

Weet jij vanuit welke waarden je handelt, wat je innerlijke drijfveren zijn, wat je echt nodig hebt of hoe je dit allemaal doet? Kom er met behulp van een van onze coaches achter. 

De coaching definitie beslaat meer dan je in eerste instantie zou denken. Kom meer te weten over de soorten coaching van Coach Circle. 

Onze coaches

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenunit.

Profielfoto
Damian
Eerlijkheid | Bewust | Daadkrachtig
Heel Nederland
3 jaar ervaringGecertificeerd
Profielfoto
Ton
Onafhankelijkheid | Eerlijkheid en transparantie | Continu leren
Schaijk
1 jaar ervaringGecertificeerd
Profielfoto
Carla
Empatisch | Doortastend | Stimulerend
Nootdorp
3 jaar ervaringGeaccrediteerd