Sfeerbeeld

Stress verminderen door middel van coaching voor stress reductie

Wat is de reden dat ik zoveel stress ervaar? Hoe kan je stress verminderen? Het lijkt soms wel onmogelijk een moment rust voor jezelf te pakken wanneer je een druk ervaart die omgezet wordt in stress. Wil jij antwoord op deze vraagstukken over hoe je stress kan verminderen? Wij leggen het je uit!

Wat is stress?

Stress kan gezien worden als een natuurlijke reactie van het lichaam. Het stamt af van de oertijd waar ons lichaam en bewustzijn ons signaal gaf of we in bepaalde levens dreigende situaties moesten vechten of vluchten. 

Tegenwoordig leven we met compleet andere bedreigingen waarvan we fysiek niet kunnen vluchten of juist vechten. Deze reactie van stress wordt vaak bepaald door deadlines, hoge werkdruk, vervelende relaties of onze eigen gedachtes. Doordat het lichamelijk reageren niet mogelijk is blijft de stress in het lichaam zitten. Dit kan zich uiten in allerlei lichamelijk klachten zoals een burn-out, hoofdpijn een depressie of zelfs klachten aan het hart. Het is dan ook voor je eigen gezondheid belangrijk je stress te verminderen. 

Wanneer stress een probleem wordt

Dr. B. Selye staat bekend om zijn levenswerk: een 10-jarig lang onderzoek naar het fenomeen 'stress'. In zijn levenswerk omschrijft hij stress als oorzaak van vele lichamelijke klachten. Ook bewijst hij dat niet de stress, maar juist het gebrek aan juist omgaan met stress de veroorzaker van alle problemen is. 

Om antwoord te geven op de vraag 'hoe kan je stress verminderen' zul je dus eerst moeten weten hoe je lichaam precies de stress opbouwt. Dit wordt gedaan in 3 opeenvolgende fases waarbij het lichaam begint met een alarmerende fase waarin de vecht of vlucht modus actief wordt. Hierna komt de weerstand fase waar het lichaam de eerste alarmerende fase tegen gaat werken. Hier gaat het dan ook vaak mis waarna men terecht komt in de uitputtingsfase. Hier heeft de stress te lang in het lichaam gezeten waardoor deze uitgeput is geraakt en richting of zelfs in een burn-out terecht komt.

Het is dus erg belangrijk je stress op tijd aan te pakken en je stress te verminderen om deze uitputtingsfase te voorkomen. Het komt vaak voor dat de symptomen voor de uitputtingsfase niet duidelijk genoeg zijn waardoor de burn-out als een nog hardere klap binnenkomt. 

“It’s not stress that kills us. It’s our reaction to it.”

— Dr. B. Selye

Stress verminderen door middel van coaching stress reductie 

Ervaar jij stress of wil je graag weten hoe je het best je stress kunt verminderen? Door middel van coaching voor stress reductie leer je niet alleen hoe je je stress kunt verminderen, maar ook hoe je je stress de volgende keer kunt aanpakken. 

Dankzij coaching voor stress reductie pak je samen met je coach de kern van de stress bron aan. Hoe ga jij om met stress en hoe zou je goed om kunnen gaan met stress? Dit alles met doel je stress te verminderen en toekomstige stress situaties met beide handen aan te pakken. 

Plan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze coaches binnen het coachingsplatform. Selecteer 'Stress coaching' en bekijk ons aanbod van coaches die perfect bij jouw situatie passen!

Onze coaches

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenunit.

Profielfoto
Tola
Wederzijdse committment | Open ingesteld | Oplossingsgericht
Heel Nederland
3 jaar ervaringGecertificeerd
Profielfoto
Alice
Oprecht | Doortastend | Respectvol
Voorburg
8 jaar ervaringBeroepsverenigingGecertificeerd
Profielfoto
Barbara
Beweging | Aandacht | Verbinding
Heel Nederland
6 jaar ervaringBeroepsverenigingGecertificeerd

Waardevolle ervaringen

- Deborah

Mijn coachtraject heb ik ervaren als professioneel maar met een warme deken. Voor mij is het boven verwachting nuttig geweest.

- Jeroen

Ik heb prettige sessies gehad die ook een daadwerkelijke uitkomst hadden. Mijn coach was in staat om tot de kern te komen. Coaching heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te komen en ook handvatten te krijgen om in het dagelijkse leven onderdelen te verbeteren.

- Manon

Tijdens mijn coachtraject wist mijn coach de juiste vragen te stellen en op de juiste momenten door te vragen. Dit heeft mij aan het denken gezet en mijn ogen geopend. Waar ik soms enorme vragen had, wist mijn coach met de juiste vragen en methodieken antwoord te geven of zelfs mij zelf het antwoord te laten geven. 
Ik heb ervaren dat elke sessie leerzaam was of voldoening gaf. Daarnaast heb ik handvatten gekregen die ik nu en in de toekomst kan blijven gebruiken. Hierdoor heb ik er niet alleen op de korte termijn wat aan, maar ook op de lange termijn. En ik denk dat dit het belangrijkste is, dat je coach je een stap verder helpt, maar je het uiteindelijk op eigen kracht kunt doen.

Tim

Toen ik eenmaal de stap had genomen om een coachtraject te gaan doen was het lastig om de juiste coach te vinden. Door Coach Circle had ik snel overzicht van de coaches in mijn omgeving en kon ik online een selectie maken. Fantastisch!