Inloggen
Beoordeeld met een 9.5

Nieuwe startup Coach Circle biedt hét online platform om coaching toegankelijk en transparant te maken.

De laatste vijf jaar groeide het aantal coaches in Nederland met 66%, naar ongeveer 63.000 coaches. Coach is geen beschermd beroep en slechts 10% is aangesloten bij een gecertificeerde beroepsvereniging. Waar begin je dan met de zoektocht naar een goede coach en hoe onderscheid je het kaf van het koren? Coach Circle lanceert een online platform om het aanbod van coaches transparant te maken.

Van grootste valkuil naar succesvolle startup

De startup is opgericht door Marieke van Herp en Helmie van de Kruijs. Halverwege 2018 was de 29-jarige Van Herp compleet opgebrand door haar perfectionisme. Ze zocht hulp en volgde enkele coachingssessies. Die brachten zo’n positieve ommekeer dat ze besloot om zelf een coachingsopleiding te volgen. Tijdens die opleiding werd het zaadje geplant voor het online platform Coach Circle. Al snel werd het concept opgepakt door de Rabobank en werd Coach Circle uitgeroepen als startende ondernemer van het kwartaal!

Betere online vindbaarheid

"Het blijkt voor veel mensen erg moeilijk om een geschikte coach te vinden. ‘Google maar’ is de tip die mensen meestal krijgen. Maar waar begin je dan met zo’n 63.000 coaches in Nederland? Hoe weet je dan of je de coach vindt die bij jou past? Anderzijds zien we hoe coaches die steengoed zijn in wat ze doen, grote moeite hebben om cliënten te vinden. Wij helpen coaches door middel van het platform met het vinden van cliënten en met coaching-software ter ondersteuning van het runnen van hun praktijk. Hierdoor houden coaches tijd over voor het uitvoeren van hun passie: het helpen van mensen", aldus Van Herp.

Zo werkt Coach Circle voor coaches

Vanaf nu biedt Coach Circle een totaalontzorging onder één dak voor coaches. Met veel toegevoegde waarde voor relatief weinig geld. Een ‘offer you can’t refuse’ zeg maar. "Zo ontzorgen we onze coaches op het gebied van leadgeneratie door middel van online zichtbaarheid en vindbaarheid van hun persoonlijke profielpagina op Coach Circle. Ook helpen we ze bij het efficiënt inrichten van hun coachpraktijk door middel van coaching software, waar alle bedrijfsprocessen in gedigitaliseerd zijn", aldus Van de Kruijs. "Verder kunnen zij via ons platform een mooie, duidelijke en persoonlijke website met hun eigen domeinnaam laten bouwen. Indien gewenst aangevuld met search engine optimization en content voor optimale vindbaarheid op het internet. Zo kunnen coaches zich focussen op die dingen waar ze écht blij van worden en waar hun kracht ligt. En de rest lekker uitbesteden."

Hoe Coach Circle werkt voor coach zoekenden

Voor iedereen die een coach zoekt maakt Coach Circle coaching transparant, toegankelijk en overzichtelijk. De website biedt informatie over coaching centraal op één plek om de oriëntatie op coaching makkelijker te maken. Via de uitgebreide filtermogelijkheid op onder andere thema en methodiek, zien mensen direct welke coaches actief zijn in de buurt en is er direct inzicht in de ervaringen van anderen door middel van reviews. "En voor mensen die er niet uitkomen of die liever één op één advies krijgen staan we natuurlijk klaar met begeleiding", aldus Van Herp.

Deel dit artikel:
Een moment ogenblik a.u.b...