Inloggen
Beoordeeld met een 9.5
Ik zoek een coach. Wij geven jou waardevolle tips om een geschikte coach voor jou te vinden

De eerste stap zetten

Je hebt de stap gezet en besloten te onderzoeken of coaching zinvol is voor je. Wij zijn er van overtuigd dat coaching voor iedereen zinvol kan zijn. Vaak hebben we de overtuiging dat we alles zelf moeten doen. En begrijp ons niet verkeerd: zelf de verantwoordelijkheid nemen voor je leven is iets wat we stimuleren. Maar het uitreiken voor hulp is daarnaast ook een hele waardevolle vaardigheid die we stimuleren. We kunnen in dit leven niet alles weten en dat hóeft ook niet. Soms zit je zo vast in je eigen gedachtegang, dat er geen oplossing meer lijkt. Een coach helpt je om bepaalde aspecten in je leven vanuit een andere invalshoek te gaan bekijken. Hierdoor ontstaat er weer ruimte en kun je weer een stap vooruit zetten.

Wees voorbereid

Het is helder voor jezelf, je hebt gegoogeld op:”ik zoek een coach” en je wilt aan de slag.

De vervolgstap is om jezelf af te stemmen op je gevoel en hetgeen waar je naar verlangt. Het is duidelijk dat er op dit moment iets in je leven speelt waar je in vastloopt of niet tevreden over bent, maar weet je wat je wel wilt?

Door inzicht te krijgen in wat je wel wilt of wenst, kun je gerichter op zoek naar een coach. Onze tip is dus om even de tijd voor jezelf te nemen ( als is het maar 5 minuten). Pak pen en papier en schrijf zonder teveel na te denken wat je in je leven wilt bereiken/creëren.

Wat is hetgeen waar je naar verlangt in je leven? Wil je een leuke werkplek, wil je meer overzicht creëren in je financiën, wil je wat doen aan de rommel in je huis, wil je graag meer in contact komen met je intuïtie? Misschien wil je het wel allemaal? Alles kan! Probeer in deze fase zo min mogelijk in beperkingen te denken, laat los of het wel of niet reëel zou zijn, en fantaseer er even lekker op los. 

En nog een mooie vraag om jezelf te stellen, is: “Als iemand die heel veel van zichzelf houdt op zoek zou gaan naar een coach: wat zou die persoon dan voor zichzelf willen veranderen”?

Het helder krijgen van wat je precies wilt gaan bereiken en wat de mogelijke thema's zijn waar je aan wilt werken, maken het makkelijker om een onderscheid te maken tussen alle type coaches die er bestaan. Je zult zelf al wel gemerkt hebben dat er op elk gebied wel een coach te vinden is: werk, relaties, gezondheid, spiritualiteit. Door in je voorbereiding al te weten welke richting je op wilt, zul je gemakkelijk kunnen zoeken naar de coaches die zich op dat specifieke gebied richten.

“Als alles mogelijk zou zijn, hoe zou mijn leven er dan uitzien?”

Neem de tijd om de juiste coach te zoeken en te vinden:

Op onze site kun je eenvoudig filteren op coaches. In onze zoekfilter voer je de plaats of postcode in, selecteer je de maximale afstand die je wilt afleggen en kies je de soort coach die je zoekt. Vervolgens krijg je een overzicht van welke coaches jou met al hun liefde en inzet willen helpen om jouw doelen te bereiken. De belangrijkste tip die we je in deze stap kunnen geven is dat je moet afgaan op je gevoel.

Het blijft natuurlijk lastig om te bepalen of iemand die juiste coach voor je is, wanneer je enkel een stukje tekst een foto ziet op je beeldscherm. Daarom bieden veel coaches ook een gratis kennismakingsgesprek aan. Wij adviseren je dan ook om hier gebruik van te maken en je niet verantwoordelijk te voelen of schuldig als je na dit gesprek toch besluit verder te kijken.

Dit is dan ook gelijk een extra tip die we je willen meegeven: voel je niet schuldig als je de klik niet voelt. Voor je eigen proces is het heel erg belangrijk dat je een klik voelt en dat je je op je gemak voelt.

Vaak voel je al heel snel of er een klik is. Meestal gebeurd dit al zodra je de ruimte van de coach binnenstapt. Een klik hebben met je coach is een van de voorwaarden om je coachingstraject te kunnen laten slagen. Je gaat veel vertrouwelijke informatie delen en daarom moet je je veilig en op je gemak kunnen voelen bij je coach. Nog een tip is om je te beseffen dat de coach er voor jou is. Voelt het niet goed of behaal je niet de resultaten die je zou willen? Je hebt op elk moment de mogelijkheid om te switchen. Let er hierbij wel op of je er écht geen goed gevoel bij hebt of dat de coach misschien drukt op je gevoelige plekken en patronen waardoor je je ongemakkelijk voelt. Als dit het geval is, adviseren we je om door te zetten.

 

Ik zoek een coach. Niks staat je meer in de weg om de geschikte coach voor jou te vinden!

Wij zijn er van overtuigd dat je met onze tips én door gebruik te maken onze zoekfunctie op de site de perfecte coach zult vinden. Een coach die samen met jou aan de slag gaat om het beste in je naar boven te halen! Mocht je gerichter advies willen, maak een belafspraak en we denken met je mee!

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

Altijd persoonlijke begeleiding beschikbaar

Kies voor een (gratis) telefonische intake, verhelder je coachvraag en krijg een nog betere match. Daarnaast staan wij altijd voor je klaar om vragen persoonlijk te beantwoorden.

Bel ons op 085 301 39 22
Vandaag tot 17:30
Stuur ons een bericht
Ga naar het contactformulier
Een moment ogenblik a.u.b...