Inloggen
Beoordeeld met een 9.5
Faalangst oplossen? Kies dan voor faalangst begeleiding van een coach

Wat is faalangst?

Mensen met faalangst ervaren net even iets meer dan gezonde spanning waardoor het vaak kan optreden als blokkade. Er ontstaat een angst voor het kunnen presteren en voldoen aan de eisen die door anderen worden gesteld. Je bent bang om rondom anderen fouten te maken en hierbij een onjuiste indruk achter te laten. In tegenstelling tot gezonde spanning leidt spanning door faalangst je af. Je bent te zenuwachtig over het juist presteren en in je hoofd blijf je piekeren. Het volgen van een faalangst training is in dit geval misschien wel een goede oplossing voor jou. 

Wanneer we spreken van faalangst kan deze in 3 categorieën worden ingedeeld:

1. Sociale faalangst
Sociale faalangst treedt op bij het in contact komen met anderen. Zo kun je het spreken in groepen of in het openbaar met onbekenden lastig vinden. Je maakt je te druk over wat anderen van je denken.  

2. Motorische faalangst
Motorische faalangst treedt op bij het onder controle houden van handelingen op lichamelijk gebied wanneer de druk om te presteren groot is. Hierbij kan je denken aan presteren bij een bepaalde sportwedstrijd. Je bent in staat om de handeling uit te voeren maar de angst zorgt ervoor dat dit niet (goed) lukt. 

3. Cognitieve faalangst
Cognitieve faalangst komt vaak voor wanneer je je hebt voorbereid op een toets of een examen maar je zenuwen in de weg zitten. De kennis zit in je hoofd alleen de angst van het afleggen van de toets kan ervoor zorgen dat je tijdens de toets dichtklapt. 

Je faalangst oplossen kan door middel van een coachen faalangst begeleiding. Pak de angst bij de kern aan en laat je sturen door een van onze professionele coaches. Kom van je zenuwen af door middel van het volgen van een faalangst training. 

Stay focused. Your start does not determine how you’re going to finish.

Symptomen bij faalangst

Faalangst kan gezien worden als een blokkade die optreedt bij belangrijke of misschien wel spannende momenten in je leven ( voor uitgebreide faalangst info zie deze website ) Zo kan je hard hebben gestudeerd voor je examen maar toch bang zijn om te falen, je eigen mening willen in brengen tijdens een vergadering maar bang zijn om af te gaan, nieuwe mensen willen ontmoeten maar dit niet doen omdat je bang bent dat ze je niet mogen, en nog veel meer. 

Faalangst gaat dan ook gepaard met bepaalde symptomen en klachten die jij tijdens je faalangst ervaart:

  • Blokkeren 
  • Hartkloppingen
  • Rood aanlopen
  • Zweten
  • Trillen
  • Paniek
  • Sneller ademen

Faalangst training voor volwassenen

Het hebben van faalangsten kan negatieve gevolgen hebben op je prestaties. Wanneer je deze angst niet aanpakt, stapelen de zorgen zich op en zullen de angsten terugkeren. Je faalangst oplossen kan een lastige opgaven zijn waarbij faalangst begeleiding de uitkomst biedt. 

Samen met een coach pak je het probleem aan en ga je aan de slag met het verbeteren van je zelfbeeld naar anderen toe. Het zelfvertrouwen groeit en het brein leert om om te gaan met spanningen zodat deze op een positieve manier ingezet kunnen worden. Je kans op succes en geluk wordt op deze manier vele malen groter. Haal het beste uit jezelf naar boven met faalangstbegeleiding. 
 

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

Altijd persoonlijke begeleiding beschikbaar

Kies voor een (gratis) telefonische intake, verhelder je coachvraag en krijg een nog betere match. Daarnaast staan wij altijd voor je klaar om vragen persoonlijk te beantwoorden.

Bel ons op 085 301 39 22
Vandaag tot 17:30
Stuur ons een bericht
Ga naar het contactformulier
Een moment ogenblik a.u.b...