Sfeerbeeld

E-coaching | vind een e-coach die bij jou past!

E-coaching kan een goed alternatief zijn voor traditionele coaching of een onderdeel zijn van een traject op momenten dat je even wat minder tijd hebt. Wat zijn de voordelen wat zijn de nadelen? Kom erachter door het lezen van onderstaande artikel en vind een e-coach die bij jou past op het Coach Circle platform.

Wat is e-coaching?

De moderne wereld is snel en we hebben veel manier om met elkaar in contact te komen. Whatsapp, mail, zoom en bijvoorbeeld skype zijn niet meer weg te denken in het hier en nu. E-coaching is een vorm van coaching via deze welbekende moderne communicatietechnologieën. Bij E-coaching wordt het traditionele model van face to face contact tussen coach en coachee vervangen door een dialoog online. 

Vaak zie je ook een combinatie van het traditionele coachen met e-coaching. Een mooi voorbeeld van het beste van beiden! Een e-coach wordt dan vooral ingezet tussendoor op momenten dat tijd even kostbaar is. Tevens zijn er e-coaching methodes die alleen gebruik maken van coaching per mail. Hier mist het persoonlijke contact in de vorm van een gesprek.

Voor- en nadelen van e-coaching:

De meningen over e-coaching zijn verdeeld. Het is een kwestie van wat vind je belangrijk en wat past bij jou om hierin een goede overweging te maken. Er zijn geen bewijzen dat e-coaching minder effectief is dan de traditionele vorm van coaching. 

E-coaching in de vorm van mail heeft als voordeel dat je door het schrijven alle gedachten al op een rijtje zet voor jezelf en daarmee tot de kern komt. Omdat het een efficiënte vorm is van coaching kan de frequentie omhoog gaan van momenten waarop coaching plaatsvindt. 

Een argument wat als nadeel gebruikt kan worden voor e-coaching is het overbrengen van non-verbale communicatie, wat een belangrijk onderdeel is van een coachingstraject. Een goede e-coach is zich hiervan bewust en weet hiermee om te gaan. Soms wordt er om deze reden voor gekozen om een combinatie te maken van e-coaching en traditionele coaching. 

— “Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”

E-coaching is laagdrempelig en kan ingezet worden op momenten dat je het nodig hebt. Het moment dat je terecht kunt ligt vaak dichter bij het moment dat de vraag ontstaat. Daarnaast bespaart het vooral tijd en bijvoorbeeld reiskosten, over "effective coaching" gesproken. Je kunt de sessies volgen via de computer, waar en wanneer je wilt. Het is een prettige manier van werken aan jezelf, zeker als je de voorkeur geeft aan schriftelijke communicatie boven mondelinge. Je kunt de tijd nemen om je gedachten te formuleren en je kunt in alle rust de input van de coach lezen.


Welke software mogelijkheden zijn er bij e-coaching?

Er zijn meerdere softwarepakketten op de markt beschikbaar die coaches gebruiken om e-coaching te geven. Verder is er software beschikbaar die niet specifiek voor coaching ontwikkeld is zoals Skype of Zoom. 

Waar vind ik een e-coach die bij mij past en wat zijn de tarieven?

Via het Coach Circle platform is het makkelijk om een selectie te maken van coaches die een e-coach vorm aanbieden. Tevens kun je bij de selectie aangeven op welk thema je gecoacht wilt worden of aan welke soort coaching je behoefte hebt. Zo blijven alleen de coaches over die bij jou passen! Tevens kun je een filteren op de tarieven bij het maken van je keuze voor een e-coach. E-coaching is niet per definitie niet goedkoper dan traditionele coaching als je kijkt naar het tarief per uur, maar wel in de vorm van bijvoorbeeld reistijd en reiskosten. 

Druk op onderstaande button ‘ontdek onze e-coaches’ om te starten met zoeken van een e-coach die bij jou past. 

Maak hier een selectie uit de e-coaches van Coach Circle

Plan vrijblijvend iets in met een van onze e-coaches en ontdek wat zij voor jou kunnen betekenen.

Onze coaches

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenunit.

Profielfoto
CLE
aandachtig | oprecht | moedig
Ooij
3 jaar ervaringBeroepsverenigingGecertificeerd
Profielfoto
Sharon
Betrokken | Open | Vertrouwen
Stramproy
4 jaar ervaringGecertificeerd
Profielfoto
Janna
Passie | Verbinding | vrijheid
Leeuwarden
20 jaar ervaringGecertificeerd