Inloggen
Beoordeeld met een 9.4

Worden burn outs beïnvloed door corona?

Het dagelijks leven en realiteit van iedereen is sterk veranderd door corona, veel mensen werken vanuit huis en scholen waren tijdelijk gesloten. Hierdoor kwamen veel ouders in de situatie dat ze werknemer, ouder en leraar tegelijk waren. Dit zorgt voor een hele andere situatie en dat zorgt voor stress en angst bij de mensheid. Eigenlijk niemand weet wat er gaat gebeuren tijdens deze pandemie en daardoor maken veel mensen zich zorgen. Inmiddels is er sprake van een tweede corona golf, men denkt dat deze golf niet alleen maar voor meer besmettingen gaat zorgen maar ook voor een mentale golf. Deze mentale golf zorgt voor geestelijke problemen bij mensen, dit komt voornamelijk door de steeds toenemende stress en gebrek aan perspectief. 

Het is volkomen begrijpelijk dat mensen stress krijgen van deze pandemie, het wordt door sommige mensen vergeleken met de situatie tijdens een oorlog. Mensen hebben niet meer hun volledige vrijheid, ook jongeren kunnen niet zomaar meer afspreken en afscheid nemen wordt ook erg lastig. Er worden dus erg veel regels opgesteld voor de mensheid. 

Het aantal werkende mensen dat binnen nul tot zes maanden zou uitvallen door een burn out was in 2019 17%, in 2020 is dit gestegen naar 56%. Er is dus een heel groot verschil te zien, dit komt vooral door de corona crisis. Veel mensen vinden het heel erg lastig om in deze tijd hun stress onder controle te houden, dit komt onder andere door het thuiswerken en met de economische situatie waar we op dit moment in zitten. Uit een onderzoek van vakbond CNV bleek dat op dit moment 34% van de werkende mensen de werkdruk tijdens de corona crisis een stuk hoger vindt dan normaal. Uit ditzelfde onderzoek bleek ook dat 11% al tegen een burn out aanzit. Ook bij 20% van de ondervraagde is er meer sprake van ziekteverzuim op het werk. 

Om terug te komen op de vraag of de corona crisis burn outs beïnvloed, het antwoord op deze vraag zal wel duidelijk zijn. Het antwoord is namelijk ja, mensen ervaren door de corona crisis veel meer stress dan normaal. Deze stress zorgt er in sommige gevallen voor dat mensen last krijgen van een burn out. 

Ervaar jij op dit moment ook meer stress door de corona crisis? Denk jij dat je tegen een burn out aanloopt? Of heb je op dit moment al last van een burn out? Overweeg dan om een coachingstraject te starten. Via Coach Circle vind je verschillende coaches. Je kunt een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen met een coach naar keuze. 

 

 

Deel dit artikel:
Een moment ogenblik a.u.b...