Inloggen
Beoordeeld met een 9.5

Uncomfortable excited.

Dat was hoe ik me op dit moment voelde. Voor een groep van maar liefst 30 mensen van de Rabobank en andere startende ondernemers, kreeg ik 2 minuten de tijd om Coach Circle als startende onderneming te pitchen.

Ik startte mijn pitch en nam iedereen mee naar 12 juni 2017. De dag waarop ik mezelf realiseerde dat ik compleet was opgebrand door mijn perfectionisme en besloot om in coaching te gaan. 

Terwijl ik daar stond en mijn persoonlijke verhaal deelde werd ik emotioneel. Ik voelde opnieuw weer mijn verdriet, mijn pijn. En toch stond ik daar. Compleet uncomfortabele excited. 

De reden dat ik dit nu hier uitvergroot en deel met jullie, is dat ik ineens besefte hoeveel overeenkomsten dit moment had met het volgen van een coachingstraject. Want in je coachingstraject ga je uit je comfortzone stappen. Dingen doen die je nog nooit eerder hebt gedaan en op een nieuwe manier naar jezelf kijken. Zo leer je, én dat is wel eens confronterend en ongemakkelijk. Net zoals ik hier tijdens mijn pitch.

Sterker nog, hoe ongemakkelijk, lastig of confronterend dit soms ook mag voelen, leren doe je met vallen en opstaan. En dan is het dus ook belangrijk dat je leert vallen zodat je weer kunt opstaan. Gun jezelf tijd en blijf oefenen. Zelf wanneer je het idee hebt dat het nooit gaat lukken.

Langzamerhand krijg je het in de vingers en wordt zelfs het meest confronterende of ongemakkelijke gemakkelijk. Op die manier groei je en weet je datgene in jezelf naar boven te halen wat je eerder nooit voor mogelijk hield.

En ik kan dat bevestigen. Want inmiddels is dit alweer vier weken geleden en gingen wij als Coach Circle met de titel startende ondernemer van het kwartaal van de Rabobank naar huis. Inclusief gesponsorde bedrijfsfilm.

Uncomfortable excited, right?


Liefs,

Marieke

Deel dit artikel:
Een moment ogenblik a.u.b...