Inloggen
Beoordeeld met een 9.5
ADHD Informatie zoals betekenis, oorzaak en symptomen.

ADHD, wat is het?

Concentratieproblemen, hyperactief zijn, niet goed stil kunnen zitten, dingen doen zonder er vooraf over na te denken. Herken je bovenstaande symptomen? Dan kan het zijn dat je ADHD hebt. ADHD staat voor ‘Attention Deficit Hyperactivity Disorder’. Je hoeft niet alle kenmerken te hebben om de diagnose ADHD te krijgen.

De exacte oorzaken van ADHD zijn niet bekend. Wel is aangetoond dat ADHD voor een belangrijk deel erfelijk is. Dit betekent dat er een grotere kans is op AHDH als je ouders en/of broers of zussen ook ADHD hebben. Daarnaast is de omgeving waarin je ontwikkelt van invloed is op ‘je aanleg’. Vaak is het een combinatie van factoren.

Mensen met ADHD zijn vaak creatief, origineel met nieuwe ideeën en goed in het oplossen van problemen.

De hersenen van iemand met ADHD zijn iets kleiner en minder actief, vooral in de gebieden die de aandacht, planning en beheersing over impulsen regelen. Dit verklaart meteen de symptomen. 
 

'My ADHD makes it hard for me to focus and focus sounds like hocus pocus and I really like magic a whole whole lot. Abracadabra.....'


Verschillende soorten ADHD

We onderscheiden drie types ADHD:
ADHD-I, ook wel bekend als ADD. Het meest opvallende symptoom is snel afgeleid zijn.
ADHD-H, de vooral hyperactieve en impulsieve vorm.
ADHD-C, is het gecombineerde type van bovenstaande factoren en is de meest voorkomende vorm van ADHD. 

 

Behandeling ADHD

Er is nog geen behandeling om ADHD te genezen. Wel zijn er verschillende manier om de symptomen te onderdrukken. Dit kan zijn in de vorm van medicatie en/of gedragstherapie. Vormen van gedragstherapie die worden ingezet bij ADHD zijn bijvoorbeeld cognitieve therapie, gedragstherapie en psycho-educatie. Deze therapieën hebben als doel het ontwikkelen van zelfinzicht, beloning van gewenst gedrag of het aanleren van een structuur van leven. 

Ben jij op zoek naar een coach die kan helpen ADHD symptomen te verlichten?
In de zoekfunctie van het Coach Circle platform kun je zoeken naar coaches die gespecialiseerd zijn in het bieden van begeleiding bij het ADHD thema. 

ONZE COACHES

Met zijn allen coachen we. Ieder op een eigen vakgebied maar allemaal met hetzelfde doel. Ervoor zorgen dat hét fundament gelegd wordt voor een gelukkiger leven. Diep van binnenuit.

WAARDEVOLLE ERVARINGEN

Van mensen die inmiddels gebruik gemaakt hebben van het Coach Circle platform:
Ik heb prettige sessies gehad die ook een daadwerkelijke uitkomst hadden. Mijn coach was in staat om tot de kern te komen. Coaching heeft mij goed geholpen om uit mijn comfortzone te komen en ook handvatten te krijgen om in het dagelijkse leven onderdelen te verbeteren. - Jeroen
Tijdens mijn coachtraject wist mijn coach de juiste vragen te stellen en op de juiste momenten door te vragen. Dit heeft mij aan het denken gezet en mijn ogen geopend. Waar ik soms enorme vragen had, wist mijn coach met de juiste vragen en methodieken antwoord te geven of zelfs mij zelf het antwoord te laten geven. Ik heb ervaren dat elke sessie leerzaam was of voldoening gaf. Daarnaast heb ik handvatten gekregen die ik nu en in de toekomst kan blijven gebruiken. Hierdoor heb ik er niet alleen op de korte termijn wat aan, maar ook op de lange termijn. En ik denk dat dit het belangrijkste is, dat je coach je een stap verder helpt, maar je het uiteindelijk op eigen kracht kunt doen. - Manon
Mijn coachtraject heb ik ervaren als professioneel maar met een warme deken. Voor mij is het boven verwachting nuttig geweest. - Deborah
 

Altijd persoonlijke begeleiding beschikbaar

Kies voor een (gratis) telefonische intake, verhelder je coachvraag en krijg een nog betere match. Daarnaast staan wij altijd voor je klaar om vragen persoonlijk te beantwoorden.

Bel ons op 085 301 39 22
Vandaag tot 17:30
Stuur ons een bericht
Ga naar het contactformulier
Een moment ogenblik a.u.b...